Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Egészséget hozó baktériumok – az anyatejben

Posted by Suggestor - 2013. augusztus 24. szombat

A zürichi Élelmiszer, Táplálkozás és Egészség Intézet professzora, Christophe Lacroix és csapata ugyanazt a Bifidobacterium breve törzset, és a Clostridium baktériumnak ugyanazt a néhány típusát találták meg az anyatejben, mint az anya és az újszülött székletében.

Az említett baktériumok fontosak a baba emésztőrendszerének egészsége, immunrendszerének fejlődése szempontjából. Ezek a baktériumtörzsek, amelyeket megtalálták az anyatejben, hozzájárulnak az emésztőrendszer tápanyag-egyensúlyának kialakításához és valószínűleg fontosak a bélbetegségek megelőzésében.

“Nem vagyunk biztosak abban, hogyan kerülnek a baktériumok a bélcsatornából az anyatejbe, de mindent megkíséreltünk: a kitenyésztést, az izolálást, a szekvenálást, a DNS-meghatározást, azért, hogy megerősítsük, a baktériumok valóban ugyanazok a törzsek az anyatejben, mint a székletben.”

A következő kutatás remélhetőleg teljessé teszi a képet: hogyan kerülnek át a baktériumok az anyából az újszülöttbe. Alaposabb tudással az is meghatározható lesz, milyen baktériumok a legszükségesebbek mint probiotikumok az anyatejet pótló tápszerbe.

Forrás: http://www.medicalnewstoday.com/releases/265135.php

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: