Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Próbára teszi a pestieket a szelektív gyűjtés

Posted by Suggestor - 2013. szeptember 20. péntek

Próbára teszi a környezettudatos budapestieket a szelektív gyűjtés, a szelektív kukák eddig csak a fővárosi lakások negyedéhez értek el, közben azonban mind több – eddig mintegy háromszáz – hulladékgyűjtő szigetet is felszámolnak Budapesten – írja a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. adataira hivatkozva írták, hogy az elmúlt fél évben mindössze a lakások negyedéhez sikerült eljuttatni az új kukákat – mintegy 50 ezer gyűjtőponton százezer edényt.

A kék és sárga tetejű, azaz a papír és pet-palack gyűjtésére alkalmas edényeket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) biztosítja ingyen a lakosságnak – a rendszer teljes kiépítése során 2014 végéig összesen 403 ezer 170 és 240 literes edényt szállítanak ki, a megvalósítás 6-7 milliárd forintba kerül, amiből 4,3 milliárd forint uniós forrás, a fennmaradó hányad pedig az FKF saját ereje.

A legfrissebb statisztika szerint jelenleg 817 hulladékgyűjtő sziget üzemel a fővárosban. A szelektív hulladékgyűjtési rendszer átalakítását, a szigethálózat átstrukturálását követően a fővárosban a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVK) Zrt. tervei szerint mintegy 650 gyűjtősziget marad.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/lakas/probara_teszi_a_pestieket_a_szelektiv_gyujtes.1037715.html

Komment:  Csak kétféle hulladékgyűjtő edényt biztosítanak a házaknak (papír és műanyag-hulladék részére). Az üveget és a fémdobozokat hová tegyük??

2 hozzászólás to “Próbára teszi a pestieket a szelektív gyűjtés”

  1. uniohid said

    “…elmúlt fél évben mindössze a lakások negyedéhez sikerült eljuttatni az új kukákat…”

    – Bizony-bizony, hozzánk sem jutottak el, noha nagy reklámmal konkrét tavaszi dátumot adtak meg, majd – miután nem teljesítettek, telefonos érdeklődésre – május 31-ig ígérték. Persze, ez sem teljesült. Talán május 35-öt kellett volna mondani – bár …

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.