Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A vegetáriánus táplálkozás alacsonyabb vérnyomást eredményez

Posted by Suggestor - 2014. február 27. csütörtök

 

A vegetáriánus diétát vérnyomáscsökkentésre lehetne használni – állapították meg a japán Nemzeti Agyér és Szívkutató Központ kutatói.

A tényezők között, amelyek befolyásolják a magas vérnyomás kifejlődését, ott található a táplálkozás, a testsúly, a fizikai aktivitás és az alkoholfogyasztás. A táplálkozás módosításáról már kimutatták kutatások, hogy hatékonynak bizonyult a hipertenzió (a magas vérnyomás) megelőzésében és kezelésében.

Yoko Yokoyama és munkatársai hét klinikai vizsgálatot és 32 kutatást elemeztek, 1900-tól napjainkig, amelyben a résztvevők vegetáriánus diétát követtek, és mérték a vérnyomásukban bekövetkező változást.

Mind a klinikai vizsgálatokban, mind a 32 kutatásban, a növényi étrenden lévő résztvevőknek csökkent a szisztolés értékük is és a diasztolés értékük is, szemben az állati eredetű élelmet is fogyasztókkal.

„További kutatások szükségesek annak tisztázásához, mely típusú vegetáriánus étrend képes a legerősebben csökkenteni a vérnyomást. Ennek az étrendnek a megvalósítására irányuló kutatás, akár a közegészségügy keretében  – mint a magas vérnyomás megelőzésére indított kezdeményezés -, akár klinikai keretek között, óriási eredményekre volna képes.”

Forrás: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-02/tjnj-vda022414.php

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: