Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Összefogás Európa legrégibb közparkjáért, a Városligetért

Posted by Suggestor - 2014. július 9. szerda

Fogjunk össze Európa legrégebbi közparkjának megóvásáért! Csatlakozzon Ön is a petícióhoz: http://levego.hu/varosliget-peticio

A kormány úgy döntött, hogy a Városligetben öt új múzeumépületet és számos további turisztikai létesítményt fog felépíteni. Többek között ide költöztetné át a Budai Várból a Nemzeti Galériát, a Kossuth térről pedig a Néprajzi Múzeumot. A kormány ezt az elképzelését törvénybe is iktatta az országgyűléssel, meg sem kérdezve, hogy mit szólnak ehhez a budapestiek.

A beruházás 160 milliárd forintba kerülne, és ezt tetézi a Várnegyed tervezett átalakításának több százmilliárd forintos költsége. A volt királyi palota épületét azért kell kiüríteni, hogy a miniszterelnök és hivatala ide költözhessen.

A Városliget nemcsak a környék lakóinak jelent pihenési, felüdülési lehetőséget: még a főváros távolabbi részeiről is sokan járnak ide élvezni a természetet. Budapest az európai nagyvárosok között az egyik legrosszabb helyen áll az egy lakosra jutó zöldfelületek tekintetében. Ezt nem szabad tovább rontani.

A szakmailag védhetetlen beépítési tervet – amelyet látszategyeztetéssel akarnak a fővárosra kényszeríteni – élesen ellenzi sok budapesti lakos, civil aktivista, építész, urbanisztikával foglalkozó szakember. Csatlakozzon hozzájuk Ön is!

A petíciót a Városliget megvédéséért itt írhatja alá:  http://levego.hu/varosliget-peticio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.