Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A párizsi luxusétteremben nem szolgálnak fel többé húst

Posted by Suggestor - 2014. szeptember 8. hétfő

Az inforádió.hu írja, hogy Alain Ducasse francia-monacói sztárszakács éttermében nem készülnek többé húsos ételek.

A Plaza Athenee étterem tavaly októberben renoválás miatt bezárt, hétfőn újra megnyit, megújult étlappal.

“Bolygónknak szűkösek a forrásai, etikusan és ennek megfelelően kell táplálkoznunk” – így fogalmazott Ducasse.

A hús helyett fenntartható módszerekkel fogott halak és tenger gyümölcsei, a versailles-i kastély kertjében termesztett gabona és zöldségek kerülnek az étlapra. Az árak továbbra is fejedelmiek maradnak: egy menü ára 380 euró (csaknem 120 ezer forint) – italok nélkül.

Forrás: http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-664338

Advertisements

Egy hozzászólás to “A párizsi luxusétteremben nem szolgálnak fel többé húst”

  1. Sándor said

    Ez nagyon szimpatikus. Még akkor is, ha csak egy izgalmasan hangzó divat-fogásról van szó. Remélem, hogy ez egy hosszan tartó folyamatot indít el, ami a fenntartható világról fog szólni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s