Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A kanadaiaknak kevesebb mint a fele végez testedzést a stressz oldására

Posted by Suggestor - 2014. október 7. kedd

A McMaster University kutatást végzett, hogy felderítse, a kanadaiak milyen módszert részesítenek előnyben, hogy megbirkózzanak a mindennapok stresszével.

A kanadai országos egészség-felmérésből 40 000, tizenöt év feletti ember adatait elemezték. Összesen 13 megbirkózási stratégiából választhattak a résztvevők, és a torna vagy edzés a sorban  csak a nyolcadik lett.

Az emberek előbbre valónak tartják a probléma megoldását, a pozitív gondolkodást, a relaxálást, a probléma ‘kibeszélését’, előbb hibáztatják magukat és előbb  nem vesznek tudomást a problémáról – vagy éppen imádkoznak, semhogy valami mozgásformában elmerülnének.

“Tudjuk, hogy magas a kanadaiak stressz-szintje, és az is ismert, hogy a mozgás hatékonyan vezeti le a stresszt, fenntartja az egészséget, javítja a közérzetet, úgyhogy az a tény, hogy a mozgás, a sport a nyolcadik, és hogy az embereknek még a fele sem használja, elkeserítő” – nyilatkozta a kutatásvezető, John Cairney professzor.

A kutatás feltárta, hogy a fiatalabb, egyedülálló, aktívabb életet élő, tanultabb emberek, főként a nők szokták a stressz oldására használni a sportolást. Azok, akik stresszoldásra használják a mozgást, nagyobb valószínűséggel használnak más, pozitív megbirkózás stratégiát is, és kevésbé valószínű náluk az alkohol vagy a drog felhasználása erre a célra.

“A mozgás, mint a stresszel megbirkózási stratégia kettős nyereség: a fizikai és a mentális egészségnek egyaránt jót tesz” – mondja Cairney.

Forrás:  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-10/mu-lth100614.php

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.