Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Brokkoli-kivonat, ami megelőzi a rák kialakulását

Posted by Suggestor - 2015. április 20. hétfő

A Pittsburgh-i Egyetem Rákkutató Központja azt állítja, hogy kísérleteikben a brokkolicsíra kivonata megvédte az egereket a szájráktól, és egészséges önkénteseken végzett kutatás tolerálhatónak minősítette a szert. Az eredményről az Amerikai Rákkutató Társaságok Szövetségének éves találkozóján adtak hírt.
Most következnek a klinikai kísérletek, amelyekre fej- és nyakrák kiújulásra magas kockázattal rendelkező önkénteseket toboroznak.
„A fej- és nyakrákból kigyógyult embereknek igen nagy a kockázatuk egy újabb rák kialakulására a szájukban vagy a torkukban, és sajnos, ez a második rák többnyire végzetes kimenetelű. Ezért fejlesztjük ki ezt a biztonságos, természetes szert, ami a keresztes virágú növények hatóanyagát tartalmazza” – magyarázza a szerző, Julie Bauman a rákkutató központ társ-igazgatója.
Előző kutatásokból – egyebek közt egy nagyszabású kínai vizsgálatból – tudjuk, hogy a keresztes virágú zöldségfélék, amelyek magas koncentrációban tartalmazzák a szulforafánt, mint a brokkoli és a káposzta – segítenek kivédeni a környezeti rákkeltő anyagok negatív hatását.
Dr. Bauman munkatársaival szájrákra hajlamossá tett egereken tesztelte a szulforafánt, több hónapon át. Úgy találták, hogy lényegesen csökkentette a tumorok számát és előfordulását.
„Az egereken végzett sikeres kísérlet reményt nyújt arra, hogy ez a jól tolerálható vegyület használható lesz a rák megelőzésére embereknél is, akik környezetszennyező és rákkeltő anyagoknak vannak krónikusan kitéve.”
Dr. Bauman 10 egészséges önkéntest ‘kezelt’ gyümölcslébe kevert szulforafánban gazdag brokkolicsíra-kivonattal. Az önkénteseknél nem mutatkozott semmilyen rendellenes hatás, viszont a száj-nyálkahártyájukon a védelmet jelző változás ment végbe – jelezve, hogy felszívódott a vegyület, és elérte a megfelelő szövetet.
Az eredmény elegendő volt ahhoz, hogy klinikai vizsgálatot kezdeményezzenek, amely 40 önként jelentkezőt toboroz, akiket fej- és nyakrák ellen kezeltek. A résztvevők rendszeresen szedni fogják a brokkolimag-port tartalmazó kapszulákat – ebből kiderül, hogy képesek-e tolerálni (elviselni) ilyen mennyiségben, és vajon elegendő-e a száj-nyálkahártyájuk rák elleni védelmére. Csak ez után következhet egy széleskörű klinikai vizsgálat.
„Ez lesz a zöld kemo-prevenció. Kevesebb pénz és kevesebb eszköz kell hozzá, mint a gyógyszerek előállításához, és sokkal könnyebben elterjeszthető a fejlődő országokban, ahol a fej- és nyakrák komoly probléma” – mondja Dr. Bauman.

Forrás: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-04/uops-bse_1041615.php

2 hozzászólás to “Brokkoli-kivonat, ami megelőzi a rák kialakulását”

  1. Suggestor said

    Úgy gondolom, a hitet is hozzá kell adni, akkor sikerülhet.

  2. Sándor said

    Idén ez még csak az első hihetetlen-csodálatos-ártalmatlan-olcsó rákgyógyszer? Ha nem lenne minden évben több ilyen hír, akkor talán még komolyan is vehetnénk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.