Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Juhokkal nyíratja a füvet a hamburgi repülőtér

Posted by Suggestor - 2015. június 7. vasárnap

Az Origo.hu írása
“A hamburgi repülőtér négylábú munkatársakat toborzott a zöldterület rendbe tételéhez. Mostantól 90 fős juhnyáj gondoskodik arról, hogy a gyep mindig rövidre legyen nyírva. A négylábú fűnyírók 12 ezer négyzetmétert gondoznak a reptér délnyugati részén, és egészen októberig lesznek szolgálatban.

A furcsa döntést azzal indokolta a reptér vezetősége, hogy a régi kerítés és az új biztonsági kerítés között fekvő terület a talaj egyenetlenségei miatt fűnyírógépekkel nehezen művelhető. A juhok már megkezdték a munkát, és látható eredménnyel dolgoznak. A pásztor, Tobias Belch szerint az állatok jól érzik magukat, és kezdettől fogva jó étvággyal legelnek.

A Hollandiából származó Texel juhok se félelmet, se érdeklődést nem mutatnak a felszálló és landoló óriásmadarak iránt, teljesen lefoglalja őket a friss fű legelése. Terelőkutyákra nincs szükség, mivel a reptéri legelő gondosan be van kerítve, nehogy az állatok a kifutópályára tévedjenek.

Egyébként a hamburgi reptér nem csak juhokat, hanem más állatokat is alkalmaz. Öt ragadozó madár, sólymok és ölyvek űzik el hetente többször is egy solymász felügyelete alatt a repülőtér területére tévedő sirályokat és varjakat, ami jelentősen csökkenti a madárbecsapódás veszélyét.”

Forrás: http://www.origo.hu/utazas/europa/20150605-birkak-legelik-a-fuvet-a-hamburgi-repuloteren.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s