Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A természetes immunitás helyreállítása gyógyítja a rákot

Posted by Suggestor - 2015. június 18. csütörtök

A Pasteur Intézet és az Inserm (Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale – Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutató Intézet, Franciaország) kifejlesztett egy módszert: az immunrendszer segítségével gátolják a tumor növekedését. A hír, mely arról tudósít, hogy ez az eljárás, –  a saját fejlesztés és  a létező immunterápia kombinálása -, hatékonyan képes elpusztítani a ráksejteket, a Nature Immunology c. folyóiratban jelent meg.

A saját fejlesztésű szer a sitagliptin, egy enzim-gátló.

Az immunsejteket ugyanis úgynevezett kemokinek hívják a gyulladásban lévő szövetekhez, tumor-képződéshez vagy fertőzéshez. A limfociták a beteg szövetekhez vándorolnak. Csakhogy a kemokint (CXCL10), amely a T-limfociták kóros szövetekhez toborzását támogatja, rövid időn belül lebontja egy enzim (dipeptidylpeptidase 4 – DPP4).

A kutatók előzőleg már kimutatták, hogy a DPP4 megnövekedett szintje és a CXCL10 lebontása a hepatitisz C-ben szenvedő betegeknél megakadályozta, hogy a betegek reagáljanak az interferon kezelésre. A mostani eredményeik megerősítették, hogy a szóban forgó enzim gátlásával javul az immunválasz hatékonysága, főként a tumorellenes válaszé.

A specifikus DPP4 gátló, a sitagliptin többféle típusú rák növekedését lassította az egerekben. Egyúttal megkönnyítette a T-limfociták behatolását a rákos szövetbe, és az új eljárás és a régebben is létező immunterápia kombinációja teljesen elpusztította a rákot.

Minthogy az egészségügyi hatóságok már jóváhagyták a DPP4 gátlót a 2. típusú cukorbetegség kezeléséhez, hamarosan megkezdődnek a humán klinikai vizsgálatok a rák gyógyítására való használatára.

Matthew Albert és teamje már ott tart, hogy beadta a klinikai vizsgálat 1. fázisára az  jelentkezést.

Forrás: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-06/ip-rni061715.php

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: