Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Hatékony klímavédelmet követelnek a világ buddhista vezetői

Posted by Suggestor - 2015. november 1. vasárnap

Nyílt levelet írtak a világ buddhista vezetői a november 30-án kezdődő párizsi ENSZ-klímacsúcsra, hatékony klímavédelmet követelve a Föld vezető politikusaitól – közölte A Tan Kapuja Buddhista Egyház pénteken az MTI-vel.

A nyílt levelet a világ tizenöt buddhista vezetője írta alá, köztük a dalai láma. A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Mireisz László közölte: a legnagyobb támogatásnak örvendő hazai buddhista egyházként csatlakoztak a felhíváshoz, és felkérték a többi magyarországi buddhista közösséget is a csatlakozásra – tudatták.

A közleményben azt írták, a nyílt levél konkrét célokat fogalmaz meg a klímaváltozás megállításáért. Az emberiség és a többi földi faj védelme érdekében a szénhidrogének elégetésén alapuló gazdaság helyett a megújuló energia használatát helyezik előtérbe.

“Válaszúthoz érkeztünk, ahol a tetteink következményeként a túlélésünk és a többi faj túlélése a tét” – fogalmaznak a buddhista vezetők a nyílt levélben. Ugyanakkor hangsúlyozzák az állampolgárok, a fogyasztók személyes felelősségét is. A vegetarianizmust, az újrahasznosítást és a közösségi közlekedést helyezik előtérbe, és a fogyasztás visszafogására buzdítanak.

A buddhista nyilatkozat támogatásáról biztosította más vallási hagyományok hasonló törekvéseit. Csatlakozott Ferenc pápa júniusi “zöld” enciklikájához, valamint a muszlim és hindu világszervezetek klímaváltozás ügyében született hasonló nyilatkozataihoz – írták a közleményben.

Forrás: http://inforadio.hu/hir/kulfold/hatekony-klimavedelmet-kovetelnek-a-vilag-buddhista-vezetoi-770428

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s