Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

‘Ifjonti’ erővel ruházza fel az időseket egy injekció kúra

Posted by Suggestor - 2016. január 1. péntek

Az Indiana-Purdue Egyetem professzora, Stuart Warden közölte, hogy a klinikai vizsgálat szakaszában van az az Eli Lilly gyógyszercég által gyártott myostatin antitest injekció, amelyet beadva az elesésre hajlamos, gyenge fizikumú idős embereknek, izomtömeg keletkezik az öregségtől sorvadt izmok helyén.

Így gyógyítani lehetne az öregkori izomvesztést.

„A myostatin egy természetes fehérje, amit a szervezet termel, hogy megakadályozza az izomnövekedést. Feltételeztük, hogy a myostatin gátlása az izmokat növekedésre készteti, aminek eredménye lesz a megnövekedett izomtömeg és fizikai teljesítmény. A most folyó kutatás megerősítette feltételezésünket” – magyarázza Warden professzor.

A kutatás során 24 héten át  kezelték a kísérleti személyeket – akik 75 évnél idősebbek voltak – myostatin antitest injekcióval: megnőtt a sovány izomtömegük, és azzal együtt javult a teljesítményük.

„Ez a kutatás kimutatta, hogy a myostatin antitest kezelés javítja az olyan teljesítményt, ami gyors izomerőt igényel. Az idős korral az még gyorsabban vész el, mint az izomerő. Az vezet végül a rokkantsághoz, esésekhez, csökkentve az életminőséget.”

„A myostatin antitest kezelés az izomerő gyors igénybevételéhez is hozzájárult az időseknél, amit igazolt a lépcsőn járás, gyors gyaloglás, a fotelből való többször egymás utáni felállás képességének javulása” – mondta Warden professzor.

„A kúra azoknak használt a legtöbbet, akik a leggyengébbek voltak a kutatás kezdetén. Ez egy olyan népességcsoport, aki nem fogadóképes a hagyományos kezelési módra: a rezisztencia edzésre.”

Forrás: http://www.medicalnewstoday.com/releases/304569.php

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: