Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A zöld tea egyik összetevője gátolja az ízületi fájdalmat és gyulladást

Posted by Suggestor - 2016. február 18. csütörtök

A Washington State University fontos felfedezést tett: kutatóinak sikerült megtalálniuk a reumatoid artritisz lehetséges gyógyszerét.

A reumatoid artritisz, súlyos autoimmun betegség, amely főként a kéz és a láb ízületeit támadja meg. Fájdalmas duzzanatokat okoz, amelyet porckárosodás, csontkárosodás és az ízület elformátlanodása követ.

„A létező gyógyszerek nagyon drágák, elnyomják az immunrendszert és gyakran nem használhatók hosszú időn át” – mondta Salah-uddin Ahmed, kutatásvezető.

Az egyetem kutatói az epigallocatechin-3-gallátot (EGCG) vizsgálták, amely a zöld tea gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező vegyülete.

Kutatásuk szerint az EGCG-nek kedvezőek a tulajdonságai, a reumatoid artritisz gyógyszere lehet, mert hatékonyan képes blokkolni a betegséget, anélkül, hogy gátolná a többi sejtfunkciót.

„Ez a tanulmány teret nyit az EGCG felhasználása előtt: megcéloz egy fontos jel-fehérjét (TAK1), amely felelős azért, hogy  a gyulladáskeltő citokinek gyulladást és szövetleépülést okoznak reumatoid artritiszben.”

A kutatók állatmodell-kísérlettel erősítették meg az emberi reumatoid artritiszre vonatkozó eredményeiket: megfigyelték, hogy az állatok bokájának dagadása jelentősen csökkent, ha 10 napon át EGCG-vel kezelték.

Ahmed a reumatoid artritiszt kutatja immár 15 éve.

Forrás: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-02/wsu-cig021616.php

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s