Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Jön a valaha volt legnagyobb belvárosi fairtás

Posted by Suggestor - 2016. április 18. hétfő

Tegnapelőtt nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson – írta Jakabfy Tamás, Józsefváros önkormányzati képviselője.

Tegnapelőtt nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson. Igen, nem csal a szemük, száznegyvenöt darab fa, egy valóságos erdő. Mindezt az eddigi általam ismert 131 darab már kivágott fa mellé.

Ez összesen 276 darab, ami csaknem hétszerese annak a mennyiségnek (40), amely a Városliget népének teljes fellázadásához kellett.

A séma most is ugyanaz: egy kormányzat alá rendelt szervezet beruházását a kormány kiemelt beruházássá nyilvánítja, így a hatóság már nem az önkormányzat, hanem a kormányhivatal lesz, tehát a kormány magától kéri az engedélyt. Amikor megkapta, akkor öt nap kifüggesztés után fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajthatóvá válik.

Csakhogy most ezt mi nem fogjuk hagyni, Józsefváros és Ferencváros népe is fel fog lázadni ez ellen, a polgári engedetlenség eszközeivel meg fogjuk akadályozni a fák kiirtását.

Lassan már megtanulhatná a Fidesz, hogy a városi fák legnagyobb értéke pontosan ugyanaz, mint a parkolóhelyeké: hogy igen kevés van belőlük. Csakhogy a fáknak van egy olyan kellemes tulajdonságuk, hogy csökkentik a városi hőszigetet, a nyári kánikulában akár 2-3 fokot is hűsítenek, már ha nem vágják ki őket.

A társadalmi kontroll nélküli építkezéseket és favágásokat lehetővé tevő nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokról szóló MSZP-Fidesz nagykoalícióban elfogadott törvényt pedig hatályon kívül kell helyezni – írta Jakabfy Tamás LMP-s képviselő blogján.

Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2016/04/14/jon-a-valaha-volt-legnagyobb-belvarosi-fairtas

Reklámok

Egy hozzászólás to “Jön a valaha volt legnagyobb belvárosi fairtás”

  1. uniohid said

    : (

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s