A peszticidekkel erősen szennyezett zöldségek-gyümölcsök listája
Posted by Suggestor - 2016. április 27. szerda
Az Environmental Working Group – EWG – amerikai környezetvédelmi szervezet azt tekinti küldetésének, hogy „a tájékoztatás erejét használja fel a köz egészségének és a környezetnek védelmére”.
Íme az idei listájuk a peszticidekkel erősen szennyezett zöldségekről-gyümölcsökről.
A legszennyezettebbek, EWG, 2016:
Földieper
Alma
Nektarin
Őszibarack
Zeller
Szőlő
Cseresznye
Spenót
Paradicsom
Étkezési (édes) paprika
Cherry paradicsom
Uborka
Ezekből megéri organikusan termesztettet (bio-t) vásárolni.
Az alábbiakban a legtisztább 15 következik:
Avokádó
Étkezési (édes) kukorica
Ananász
Káposzta
Borsó
Hagyma
Spárga
Mangó
Papaya
Kivi
Tojásgyümölcs (padlizsán)
Mézdinnye
Grapefruit
Kantalup dinnye
Karfiol
Ezekből megvehetjük a nagyüzemi termesztésűt is, mondja Mercola, akinek weboldaláról származnak a fenti adatok.
A növényekből vett mintákat az EPA (Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Hivatal) által felállított határértékeknek megfelelően tesztelték a környezetvédők.
Az EWG általános véleménye az, hogy egyrészt túl magasan állapították meg a ‘még fogyasztható’ szennyezettség határértékét, másrészt szóvá teszi, hogy az EPA nem foglalkozik azzal a gyakori esettel, ha egyidejűleg több peszticidből is van ‘még elfogadható’ érték is a zöldségben-gyümölcsben.
Forrás: _http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/04/27/pesticides-fruits-vegetables.aspx?utm
uniohid said
O (