Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A kormánynak az sem baj, ha mérgez minket a glifozát gyomirtószer

Posted by Suggestor - 2016. május 3. kedd

Átvétel a Greenfo.hu-ról

Dr. Darvas Bélát , a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökét nem engedték be a Növényvédelmi Bizottság ülésére nehogy összezavarja a döntéshozókat a glyphosate gyomirtószer hatóanyaggal kapcsolatos tudományos álláspontjának ismertetésével.

Dr. Darvas Bélának és kollégáinak köszönhetjük Magyarország GMO mentességét, mert az Ő kutatásaikkal támasztotta alá a magyar kormány a tilalomra vonatkozó kérelmét – eredményesen!

Dr Darvas Béla volt az első, aki nyilvánosságra hozta “Virágot Oikosnak” című könyvében a növényvédőszerek emberi egészségre káros hatásait.

Mi magyar állampolgárok nagyon sokat köszönhetünk Dr. Darvas Bélának!

HA ŐT NEM ENGEDIK BE A NÖVÉNYVÉDELMI BIZOTTSÁG ÜLÉSÉRE, AKKOR NAGYON ODA KELL FIGYELNÜNK, MERT HELYZET VAN!

Az történik, hogy az IARC (az ENSz Egészségügyi Világszervezetének Rákkutatási Ügynöksége) “valószínű humán rákkeltő” kategóriába sorolta a GLYPHOSATE gyomirtószer hatóanyagot. “Az 1971 óta működő IARC szakbizottságaiban… toxikológusok, rákbiológusok, rákepidemiológusok dolgoznak…. Nincs figyelmet érdemlő, valóságos szakember, aki ne az első helyen sorolná fel az IARC-t, mint rákkeltéssel kapcsolatos minősítőt.” (Dr. Darvas Béla)

Nagyjából egy időben BENCSIK JÁNOS kormánypárti képviselő és gombnyomogató párttársai megakadályozták, hogy a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottsága tárgyalja a glyhosate ügyét…

Ahogy Darvas Béla írja:

“Ez azért már TÖRTÉNELMI LÉPTÉKŰ BOTRÁNY – egy környezetvédelemért felelős parlamenti bizottságot nem érdeklik a hazai érvek és ellenérvek egy rákkeltéssel gyanúsított, széleskörűen elterjedt, élelmiszer növények termelésére használt technológiával kapcsolatban, miközben a hatóanyag megjelenik a felszíni vizekben (nálunk is), a sörben és a borban, a péksüteményekben, a tamponokban és a vizeletben. Belép tehát a véráramba és az állampolgárok testében kering… ráadásul Dr Darvas Béla írásában arról is olvashatunk, hogy “az EFSA egyik igazgatósági tagja, Székács András munkatársaival együtt olyan eredményeket hozott nyilvánosságra, amelyek alapján a rákkeltő hatás mellett egy további kockázat is felmerült: a hatóanyag és formázóanyagának hormonmoduláns hatása.”

Néhány nyugtató pirula bevétele után elolvashatjuk ugyanerről a Kormány közleményét, mely magasiskolája az állampolgárok félrevezetésének:

A LÉNYEG: a kormány és a parlament kormánypárti képviselői azt szeretnék, hogy még jó sokáig mérgezhessen minket a glifozát – és ennek érdekében “lelkiismeretesen” mindent megtesznek…

Például kitiltják Dr. Darvas Bélát az ülésről – mert ugye, ha nem kell szembesülni a tudományos érvekkel, akkor sokkal könnyebb tartani a tarthatatlant… – írta Ács Sándorné a facebookon.

Csendes sumákolás a veszélyes gyomirtóról

Az Orbán-kormány eddig kiállt Magyarország GMO-mentességének megőrzése mellett. Épp ezért érthetetlen, hogy kormánypárti képviselők a minap lesöpörték az asztalról azt a javaslatot, amely betiltotta volna a génmódosított gabonaféléknél használatos – feltehetően rákkeltő – növényvédő szer, a glifozát alkalmazását.

Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2016/05/01/a-parlamenti-bizottsagot-sem-erdekli-a-szakertelem

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: