Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A Johnson & Johnson babahintőpora petefészek-rákot okozhat

Posted by Suggestor - 2016. augusztus 17. szerda

Dr. Joseph Mercola még 2008-ban figyelmeztette nőolvasóit, hogy hagyjanak fel a hintőpor használatával, mert addigra már számos kutatás állította, hogy ha a genitáliák (a nemi szervek) területén hintőport alkalmaznak, az jelentősen növeli a nők petefészek-rák kockázatát. A hintőpor-szemcsék ugyanis feljuthatnak – és beágyazódhatnak – a petefészekbe.

2016 februárjában a bíróság megítélte egy 62 éves nőnek, Jacqueline Foxnak az összesen 72 millió dolláros kártérítést. Fox 2015 őszén halt meg. 10 millió dollár volt a rák miatt a kártérítés, 62 milliót a családtagjai kapták – fájdalomdíjul, a Johnson & Johnson cég pedig büntetésből.

Fox tanúvallomását előzetesen magnóra vették. Ebben azt mondta, a Johnson & Johnson hintőporát és testpúderét is használta, 35 éven át.

A cég egy közleményt adott ki, amelyben ez állt:

„Számunkra nem létezik nagyobb felelősség, mint a fogyasztó egészsége és biztonsága, ezért el vagyunk keseredve a bíróság ítélete miatt. Együtt érzünk a panaszos családjával, de erősen hisszük, hogy a kozmetikai púder biztonságosságát évtizedek óta alátámasztják a tudományos bizonyítékok.”

Két újabb bírósági tárgyalás következett ezután.

2016 májusában Gloria Ristesundnak ítélt meg a bíróság a Johnson & Johnson hintőpor 40 éven át való használata miatt bekövetkezett petefészek-rákjáért 55 milló dollár kártérítést.

A műtét során az orvosok hintőpor-szemcséket találtak a petefészek szövetében.

A hintőpor magnézium triszilikát ásvány. A ’70-es években a hintőpor esetében fölmerült az azbeszt-veszély, 1973-ban hoztak törvényt arról, hogy a hintőpornak azbesztmentesnek kell lennie.

1993-ban az USA Nemzeti Toxikológiai Programja az azbesztet nem tartalmazó púderről tette közzé kutatási eredményét: világos bizonyítékot talált a karcinogenitására.

A hintőpor azbeszttel is, és azbeszt nélkül is petefészek-rákot okozhat.

A ‘Hintőporban Érintett Felek Munkacsoportja’ – Talc Interested Party Task Force – összeállt, az ipari lobbinak a Johnson & Johnson is tagja volt. Közösen dolgoztak azon, hogy megvédjék a hintőpor-használatot és elejét vegyék a szabályozásnak.

Forrás: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/08/17/talcum-powder-cover-up.aspx

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.