Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Sípálya építés miatt kiirtják a Csillaghegyi strand fáit

Posted by Suggestor - 2016. október 18. kedd

Átvétel a Greenfo.hu-ról

Az Átlátszó szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására. Havi 686 millió forintért adnák koncesszióba a két létesítményt 15 évre.

A Római után a Csillaghegyi a főváros második legrégebbi strandja, területének jelentős részét öreg fák borítják, ezek jó részét természetesen ki kell majd vágni.

A BGYH felhívása szerint az ingatlan 2188 négyzetméteres részén lenne a sípálya a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel és parkolóval, melyek további 960 négyzetmétert foglalnának el, a belső út pedig még 492 négyzetmétert, és 6867 négyzetméteres részén lenne a futballpálya.

A kétféle létesítmény kialakításának és üzemeltetésének jogát havi nettó 685,9 millió forintért cserébe adná koncesszióba a BHGY tizenöt évre, vagyis mai értéken nagyjából 123,5 milliárd forint bevételre tehetne szert a fővárosi cég- írta az átlátszó a Közbeszerzési Értesítőben megjelentek alapján,bár lehet, hogy a cég rosszul adta meg a számokat és a 685,9 millió nem havi, hanem a teljes összeg. Majd pontosítanak – ha kell.

Az ajánlattételi felhívásban egyébként a (minap parlamenti adótitkosítással közpénz jellegét elvesztett) TAO-konstrukcióval indokolják, hogy miért pont 15 évre gondoltak: “Azért kívánjuk 15 éves időtartamra kötni a szerződést, mert így nem zárjuk ki a TAO forrásból üzemeltető társaságokat, szervezeteket.”

Ajánlatokat olyan cégektől vár a BHGY november 15-ig, melyeknek működési idejük alatt nettó árbevétele sípálya-üzemeltetésből minimum nettó 20 millió, focipálya-üzemeltetésből pedig minimum 150 millió forint volt; és üzemeltettek már legalább egy, legalább 1.000 négyzetméter területű sípályát és kiszolgáló létesítményt, valamint legalább egy, legalább 5.000 négyzetméter területű labdarúgópályát.

Mészáros, Garancsy előnyben.

Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2016/10/15/sipalya-miatt-kiirtjak-a-csillaghegyi-strand-fait

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.