Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Új helyre épül a Közlekedési múzeum! a “kivett közparkba” …

Posted by Suggestor - 2016. november 18. péntek

Átvétel a varosligetbaratai.blog.hu-ról

2016. november 16. – Garay Klára

A Városligetben zajló események Örkény tollára valók, a maguk minden szépségével, de Tamási Áron Ábele is leckéket vehetne rafinériából, a szabályok egyedi értelmezéséből. De bármely szekta is tananyagként használhatná azt a kifogástalan kommunikációs gépezetet, amellyel a teljes megadás, közöny, sőt, a környezet ( ország)- pusztítás iránti lelkesedést sikerült kiváltani a főváros (ország) lakosságából.

Folyik a madár-barát cukiság kampány, megjelentek a faátültető gépek, fát ültetnek azok, akiknek a lelkén szárad a főváros minden zöld területének tönkretétele.

A cukiságot, faültetést és átültetést minden létező fórumon olvashatod, láthatod. A mosolygós, öltönyös urak és kosztümben feszítő némberek spanyolfalul szolgálnak, nehogy eljusson hozzád a HÍR!

Mert mi a HÍR, amiről beszélni kellene?

Tudtad-e hogy a Közlekedési múzeum már nem a Városligetbe épül?! Nem a Városligeti körút 11. az építés helye, hanem a

Budapest XIV. kerület, 29732/1 hrsz-ú ingatlan ( Kivett közpark)

Szerinted hány óriásplakát hirdetésen kellene ezt közhírré tenni, hogy a város lakossága felfogja végre:

a Városliget már BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLET!!!!! nem közpark!

Szerinted egy 15 milliós plakát-kampány el tudná ezt intézni? Szerinted megmenekülne akkor a Ligetvédők sokasága attól, hogy atyák imigyen világosítsák fel serdületlen gyereküket: ezek itt akadályozzák a fejlődést?! Na és jaj de jó, hogy végre felújítják a Városligetet?!

Szóval először a Közlekedési múzeum építésével kapcsolatos határozatban jelent meg először hivatalos iraton a “kivett közpark” kifejezés. Azt hiszed megjelent ez valahol a madárbarát cukiság mellett, legalább lábjegyzetként?

Nem! jól emléxel.

Vagy itt a másik, említésre sem méltó esemény: Megnőtt a régi/új közlekedési múzeum területe…úgy 13%-kal.

Olvastad a hírt valahol? vagy láttál / hallottál róla plakátot, TV vagy rádió hírt? Na ugye, hogy nem.

Pedig nem annyira mindegy, hogy 35 ezer négyzetméter a bruttó terület vagy 37…

Természetesen a megnőtt területhez megnőtt büdös düdzsé is jár. Immáron nem 550 millióért, hanem 750 millió forintnál tartunk…csak a tervezésre! A bolondnak is megéri!

Vegyük szemügyre, hogy milyen nem várt események következtek be:

– senki nem gondolta, hogy a trolivezetékeket “ki kell váltani”, mert a 67 méteres kupolához szükséges daruk nem férnek el alatta. Csoda, hogy most észrevették! Hála nekik érte. ( Eddig biztosan értelmi fogyatékosok tervezték…)

– Senki nem gondolta, hogy a mélygarázshoz vezető lehajtó nyomvonalát meg kell változtatni. Ugyan mindenki tudta, hogy a régi terv éppen merőleges a Városligeti patak folyásirányára, de aki tudta, azt nem engedik a tervezgetés közelébe.

– Senki nem gondolta, hogy a hatalmasra hízott….lassan a KRESZ parkot bekapó építési területen át kell ültetni az összes fát! Nem is kell, értelme sincs, de jól mutat és jól kábítható vele a lakosság! Akkor miért is ne költsünk ilyen biztos kudarcra ítélt megoldásra?. Ezért kellett a politika tudományi doktor zöld biztos a Ligetbe, mert ő a saját életútjával bizonyítja, hogy a mindenki átverése, mosollyal lefegyverzése milyen rendkívül sikeres a Kész átverés és a Valóság show-ban.

– Senki sem gondolta, hogy az Elmű a Közlekedési múzeum épületét szemelte ki arra a célra, hogy benne közcélú trafóházat alakítson ki. Márpedig ha kíván, hát a Mikulás teljesíti a kívánságát. Mivel kiállítási célra úgysem alkalmas a kupolás giccs, hát legyen benne trafóház, meg kilátó.

Ezt tényleg nem láthatta előre senki.

Figyeljétek az újságokat ( kormánypártit és ellenzékit, bulvárt és hírújságot, oknyomozót és népbutítót), hátha rábukkantok valahol.

Akinek sikerül találnia akár egy rövid hírt is ezekről, az ingyen vehet egy mély levegőt a

Budapest XIV kerület 29732/1 hrsz-ú ingatlan (Kivett közpark)-ban!

Forrás: http://varosligetbaratai.blog.hu/2016/11/16/uj_helyre_epul_a_kozlekedesi_muzeum_a_kivett_kozpark_es_a_varatlan_esemenyek_ara

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: