Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Egy svéd cégnél injekcióval változtatják kiborggá a munkatársakat

Posted by Suggestor - 2017. április 11. kedd

Átvétel az utajovobe.eu-ról

A Biohax Sweden egyik biohekkere, Jowan Osterlund egy apró mikrocsip-implantátumot tervezett, amit injekcióval lehet a szervezetbe juttatni. Az Epicenter digitális innovációs központ munkatársai közül sokan már be is oltatták magukat vele.

Az eljárás nem bonyolult: a rizsszemnyi csipeket egyszerűen beinjekciózzák a munkatársak kezébe, és tessék, már kész is a kiborg. Bámulatos, mennyit finomodott a technológia az első, bőr alá ültethető óriáscsipek óta.

Az Epicenternél rutinszerűen használják az új technikát. A csipek egyszerre töltik be a céges belépőkártya, az üdítőautomatába dobható aprópénz és a nyomtatókezelés funkcióját: csak meglengetjük a kezünket, és máris nyílik az ajtó, működésbe lép a kólagép és felbúg a nyomtató.

A munkavállalóknak annyira tetszik a dolog, hogy külön partikat tartanak azoknak, akik vállalják az injekciót. A cég 2000 alkalmazottjából már 150-en ültették magukba a csipet.

Patrick Mesterton, az Epicenter alapító-vezérigazgatója szerint az eszköz legnagyobb előnye a vele járó kényelem.

A csip ugyanis egy csomó mindent helyettesíthet a kommunikációs eszközöktől a bankkártyákig – gyakorlatilag mindenre jó, ami NFC technológiát használ.

Hasonló elven működik a kutyákba és macskákba ültetett csip, és a csomagküldő vállalatok is parányi mikrocsipekkel követik nyomon a küldeményeket. Vállalati környezetben viszont még sosem próbálták ki őket.

A módszer árnyoldala lehet, hogy bár a csipek nem ártalmasak az egészségre – legfeljebb annyira, mint egy piercing –, a begyűjtött adatok túl sokat árulhatnak el a felhasználói szokásokról.

Forrás: http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/6931-egy-sved-cegnel-injekcioval-valtoztatjak-kiborgga-a-munkatarsakat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.