Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Megszavazták: 2020-ig kivágják az összes nőivarú kanadai nyárfát Budapesten

Posted by Suggestor - 2017. szeptember 1. péntek

Átvétel az Otthon a fővárosban című blogról

augusztus 30., 22:03 ·

„Kedves Barátaim!

Hol tudatlanság van, ott tudatlanság van…

Vagy 1 bolond 19-et csinál?

Vagy minek nevezzem, ami a fővárosi közgyűlésen történt? Tokody Marcell, mint jobbikos képviselő üldözőbe vette a szocialista nyárfákat, akiket azért ültettek, mert gyorsan nőnek. De mert vattát termelnek, most 19 hozzá hasonló tudós elme igen gombot nyomott arra a javaslatra, hogy vágják ki az összeset! Nem az összes tudatlan képviselőt….a parlamentből…., hanem a nyárfákat.

A szocialista, kanadai, vattatermelő nyárfákat. Igaz, hogy sajnos nem vattát termel a nyomorult, hanem repítőszőrös tok termést, igaz, hogy ezek a szőrök az orrunkat ugyanúgy bosszantják, mint a szemünket, de az is igaz, hogy csak a termős ( nőivarú ) fák ontják a havat májusban.

Valóban sok ez akkor, még a porszívónak is, és sok azoknak, akik futnak, sportolnak. Borzasztó, amikor a tavaszi városligeti futóversenyek idején harapni lehet a “szöszt” Sokan azt hiszik, hogy ez allergia, de ritkán van erről szó. Ugyanis a nyálkahártyáinknak az a munkaköri kötelessége, hogy váladékozással eltávolítsa szemünkből, orrunkból az idegen testet. És eltávolítja.

Valóban javasolt (lett volna, már nagyon régen), hogy folyamatosan cseréljék őket.( A nőivarú nyárfákat!) Általában a kivágásig el is jutnak, de “új fa” nem kerül a helyére, mert arra már nincs pénz! vagy ha ültetnek és alkalmatlan helyre, majd sorsára hagyják, soha nem lesz belőle 50 éves fa.

Nézzük, mi előtt nyit utat ez a mi derék képviselő testületünk?

A több ezer fával eltűnik az életünkből ennyi árnyékot adó, levegőt tisztító lombkorona is. Egy kb 50 éves nyárfa évente 400 kg CO2-t nyel el ( Vajon tudja a képviselő úr, hogy az micsoda?) Ez benne marad Európa legszennyezettebb levegőjű fővárosának a levegőjében. Sebaj. Akkor is pusztuljon a szocialista fa. Alig ötven év múlva máris lesz helyette másik…vagy nem.

Hol élnek ezek a nyárfák? Sokfelé a városban, de mocsaras és vízparti területeken gyakrabban fordulnak elő. Így a Római parton, a Városligetben, a patakok és tavak partján, ahova mostanában lakóparkok, nyaralók, múzeumok, mélygarázsok, stadionok épülnek!.

Ezekre tehát már nem kell kivágási engedély, mert a mi jó Marcellünk + 18…ezt elintézte szeretett kormányunknak. Elindul tehát a favágás. Látjuk, hogy a különböző fakataszter készítők és láncfűrészes emberek a növényeket hírből sem ismerik, csak az ELMŰ és a BKK felső vezetékeit birizgáló útakadályt látnak bennük. Meg fogják tudni különböztetni a porzós és a termős nyárfát? A fekete nyártól, a szürke nyárfát, a kanadai nyárfát, ezek milliónyi kereszteződését? Mindezt lombtalan állapotban? Vagy legszebb virágzásban, madárfészkelés idején “hetet egy csapásra, mint Erős János” intéznek el mindent? Újra lesz tüzelő a szegényeknek? ( Hogy a gyorsan ellobbanó, de nagyon kevés hőt leadó fellángolás még a cserépkályhát is tönkre tegye?)

Az is rendben van, hogy harcoljon egy rendes jobbikos a szocialista fák ellen. Ezért kapta a mandátumát, hogy hazafias cselekedetet hajtson végre. De akkor hiányzik egy másik hazafias javaslat a testület asztaláról! Mert nézzük csak miért hozatja be szeretett kormányunk Kínából a császárfát-oxyfát – csodafát? Bizony képviselő úr! Azért mert a gyorsan kivágott fákat gyorsan növő maoista oxyfával kívánja pótolni! Mely fáról már Amerikában is tudják, hogy kivadul, gátlástalanul szaporodik.

A mi szeretett kormányunk tagjai a Hármas határhegyre 300 db-ot ültettek el a természetvédelmi területre! Akkor melyik fülén aludt a képviselő úr? Hallotta már Ön, hogy a FŐKERT ( Újabb nevén FŐKÁRT), energia erdőt akar telepíteni ezekből a gyorsan növő kínai szocialista versenyes fákból? Azt is meg fogja szavazni a 19-ek társasága, akiknek egy tartózkodásnyi kételyük sem volt? Tudják Önök képviselő urak, hogy ez a kínai fa mekkora ökológiai kárt fog okozni, miközben haszna a nullával lesz egyenlő, hiszen nem csak puha a fája, hanem üreges is, mint a tök levele!?

És csak azért kell mindent kibíró, gyorsan növő távoli származású fákat ültetni, hogy mihamarabb feledjük az előttük elpusztított ezer, meg ezer gyönyörű fát? Vagy Kádár János szocializmusától bűn volt, ha gyors sikert akart elérni, de most ez nemzethy kötelesség? Kínai fával? Ismeri Ön, képviselő úr a kínai bálványfát? Igen ő az, aki minden házfalba belenő, gondozatlan erdőszéleket, útpadkákat, természetvédelmi területeket ellep…! Tudja, hogy lassan 10 éve annak, hogy a fás szárú növények védelme értelmében minden közteret meg kellene tisztítani még az írmagjától is? Nem akarja esetleg előterjeszteni a 19-eknek, hogy Uraim! Tartsuk be végre a 346/2008. XII. 30. kormányrendelet többi fás szárú növény védelme érdekében? Védjük meg őket a betolakodóktól? Vagy annak létezéséről sem tud, csak a saját orráig terjed a hatósugara? Vagy a növényi idegenek terjedése nem zavarja? Kíváncsian várom újabb nagyszerű, építő javaslatait, és remélem személyesen felügyeli, hogy a kiemelt beruházások útjában álló fák valóban gyorsan és fájdalom mentesen eltűnjenek a városból!

És végül majd Önök, bölcs 19-ek, akik oly lelkesen megszavaznak minden természetpusztítást a Dagálytól a Duna parti Világörökségig, a Normafától a hitéleti stadionig…a Városliget beépítésétől a pesti mocsarak elpusztításáig…….nos Önök is elmasíroznak olyan tájakra, ahol szó szerint nem ronthatják tovább a levegőt! És akkor lesz idejük személyesen gondoskodni minden alkalmatlan fa kivágásáról és újak telepítéséről.

https://www.facebook.com/zoldsegek/posts/444582559275838

Íme a hivatkozott írás az Index-ben:

“Kivágják az összes kanadai nyárfát Budapest közterein

A fővárosi önkormányzat által felügyelt közterületeken 2025-ig kivágják az összes kanadai (vattázó) nyárfát – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A jobbikos Tokody Marcell által jegyzett előterjesztést 19 igennel 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület. A kivágott kanadai nyárfák helyére – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – új fákat telepítenek majd.

Az elfogadott előterjesztésben Tokody Marcell arról írt, hogy a szocializmusban telepítettek rengeteg kanadai nyárfát a gyors növekedésük miatt. Ma már nem ültetnek ilyen fákat az általuk okozott kellemetlenségek miatt, de a meglévő állomány rengeteg bosszúságot okoz. A gyakran nagyon sűrűn szálló nyárfavattát könnyű belélegezni, ami irritálja a nyálkahártyát, emellett könnyen a szembe is kerülhet, a talajon összegyűlve pedig erősen gyúlékony.”

http://index.hu/…/kivagjak_az_osszes_kanadai_nyarfat_budap…/

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: