Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A kókuszolaj rendszeres fogyasztásával megelőzhetők a fogbetegségek

Posted by Suggestor - 2017. december 8. péntek

A kókuszolaj hatásos a vírusok és a baktériumok ellen, főként magas laurilsav tartalma miatt. A laurilsav a szervezetünkben az emésztéssel monolaurinná alakul, és ez a monoglicerid képes lebontani a vírusok lipid védőburkát, a herpeszvírusét és az influenzáét is.

Ír tudósok a kókuszolajat enzimekkel kezelték (az emésztés során végbe menő folyamathoz hasonlóan), és azt találták, hogy az így létrejött kókuszolaj gátolja a legtöbb Streptococcus baktériumtörzs növekedését. Ezek a mikrobák közönségesen megtalálhatók a szájüregben, és ezek okolhatók a fogkövek képződéséért, az ínybetegségekért és fogak romlásáért. Közöttük is kiemelt szerepe van a Streptococcus mutánsnak, ennek a savképző baktériumnak, amelyet a fogromlás fő okaként azonosítottak.

Bár az ír tudósok kutatásukban egy speciális, enzimmel kezelt kókuszolajat alkalmaztak, a természetes kókuszolaj hasonló előnyös tulajdonságokkal rendelkezik – állítja Dr. Joseph Mercola orvos-természetgyógyász, a leglátogatottabb orvosi weboldal szerzője.

A gyermekek fogainak romlásáért nem egyedül a cukrozott italok – és a szájhigiéne elhanyagolása – felelős, de közre játszik a magnéziumhiány is, ami gyengíti a csontokat és a fogakat. Hiányzik továbbá a K2 vitamin, aminek lényeges szerepe van az ásványi anyagok csontba való beépülésében.

Ajánlatos pasztőrözetlen, fermentált élelmiszereket fogyasztani, lehetőleg naponta a K2 vitaminhiány megelőzésére. Ilyen élelmiszerek: az erjesztett – kovászoltuborka, a hasonló módon savanyított káposzta (és a fermentált szójabab-miszó – a szerkesztő)

Forrás: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/12/04/galla-chinensis-may-help-fight-tooth-decay.aspx

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: