Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Egy hét múlva lesz a Föld Órája

Posted by Suggestor - 2018. március 17. szombat

Infostart / InfoRádió – Fehér Anna

2018. március 16.

Az idei, március 24-i Föld Órája akció középpontjában az erdők védelme, a műanyagfogyasztás visszaszorítása és az energiahatékonyság áll. Ennek kapcsán kihívást állít a környezettudatos emberek elé a WWF Magyarország – mondta Antal Alexa kommunikációs vezető.

A Föld Órája kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban már világszintű volt az akció, amelyben egy órára elsötétülnek városok, leoltják a közvilágítást és otthon sem gyújtanak fényt azért, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra és arra, hogy mi magunk mit tehetünk azért, hogy mérsékeljük ennek hatásait.

Mára, az idei, 12. Föld Órája rendezvényre ez lett a világ legnagyobb civil önkéntes akciója. 2017-ben több mint 2,5 milliárd ember és 187 ország vett részt benne, több mint 12 ezer épület és látnivaló borult sötétségbe egy órára.

A Föld Órája egyre szélesebb témakörökre koncentrál. Idén a biológiai sokféleség megőrzése áll a középpontban, valamint az, hogyan kapcsolódjunk a Földhöz,  fenntartható életmódunkkal hogyan járulhatunk hozzá annak egészséges működéséhez.

Ennek fényében a WWF Magyarország útjára indította felhívását, mely a kapcsolódás szimbólumára, a wifi-jelre épít, elemei pedig bárki számára teljesíthető feladatokat rejtenek – mondta a kommunikációs vezető.

Antal Alexa felsorolta a kihívásokat is:

Első lépésként arra buzdít mindenkit a szervezet, hogy csatlakozzon a Föld Órája mozgalomhoz, és március 24-én 20:30-kor kapcsolja le a világítást egy órára.

A második lépés: egy hétig semmit ne nyomtassunk ki, hanem online használjuk dokumentumainkat, ezzel is védve erdőinket.

A harmadik lépcsőfok: a résztvevők vállalják, hogy egy hétig nem vásárolnak PET palackot, hanem csapvizet fogyasztanak – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Negyedik lépés: kövessék a WWF Magyarország Facebook oldalát, hogy mindenki képben legyen.

Antal Alexa elmondta azt is:

percenként 27 futballpályányi erdőterület tűnik el a Föld színéről,

ami évente csaknem 19 millió hektárt jelent, és az összes kitermelt fa 40 százalékát a papírgyártásban hasznosítják. A tengerekbe és óceánokba pedig 12 millió tonna műanyag hulladék kerül éves szinten. Ezeket a terheket próbálja meg a WWF Magyarország csökkenteni a kihívás egyes lépéseivel.

Forrás: https://infostart.hu/eletmod/2018/03/16/egy-het-mulva-rendezik-a-vilagrekorder-akciot

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: