Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az Európa-napok zárórendezvényére készülnek Budapesten

Posted by Suggestor - 2018. május 10. csütörtök

Átvéve az inforadio.hu-ról

Május 1-je óta tartanak az Európa-napok családos és szabadidős programjai szerte az országban, a zárórendezvényre május 13-án, vasárnap Budapesten kerül sor.

Robert Schuman 1950. május 9-én ismertette az egységes Európa megteremtésére mint a béke biztosítékára vonatkozó javaslatát, ezt ünneplik minden évben az Unióban – hangsúlyozta korábban az InfoRádiónak az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője. „Európa területén azóta nem volt fegyveres konfliktus, nem volt háború” – emelte ki Zupkó Gábor.

„Az Európai Unió jól szolgálja a békét, jól szolgálja a gazdasági együttműködést” – tette hozzá.

A szabadidős és családi programok mellett az Európa-napokon az Unió jövőjéről vagy Magyarország ebben betöltött szerepéről is lehet beszélgetni – hívta fel a figyelmet Zupkó Gábor. „Az események párhuzamosan zajlanak, ez egy olyan ünnep, amikor több mindenre van lehetőség” – hangsúlyozta. A május 13-i budapesti rendezvényen lesznek információs sátrak, lehet beszélgetni az európai jövőről, de lesznek gyermekrendezvény, -sarok és koncertek is.

A rendezvénysorozat május 1-jén kezdődött, összesen 18 városban tartanak különböző eseményeket, a zárórendezvény vasárnap lesz Budapesten.

„Hagyományosan a reggeli Európa-napi futással kezdődik, amire már 4 ezren regisztráltak, ezzel sajnos már be is telt, hiszen ennél több regisztrálót már nem tudunk fogadni” – mondta Zupkó Gábor.

A programokat az Európai Bizottság magyarországi képviselete, az Európai Parlament magyarországi kapcsolattartó irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat szervezi.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2018/05/09/zapko-gabor-az-eu-jol-szolgalja-a-beket-es-a-gazdasagi-egyuttmukodest

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s