Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Kispesti zöld abszurd: lombkorona helyett napelem

Posted by Suggestor - 2018. június 11. hétfő

Átvéve a greenfo.hu-ról

2018. június 9.

Napelemeket telepítenek a kispesti óvodára, ezért nekiestek a fák lombjainak, mert árnyékolná azokat. A környezetvédelmi abszurd minősített esetének tűnik az ügy.

Igencsak más képet mutat az óvoda mai utcafontja a korábbi állapothoz képest, melyről fotó az intézmény honlapján látható.

Kispesti zöld abszurd: lombkorona helyett napelem

Mára az önkormányzat eltüntette az árnyat biztosító lombokat. A HVG olvasója (tegnap délelőtt készült) fotóján jól látszik ennek az eredménye, mint ahogy az is, hogy kizárólag az óvoda előtti fák sínylették meg a beavatkozást:

Mi történhetett? A HVG.hu kereste az önkormányzatot, hogy indokolják meg a látszólag egészséges fák értelmetlen pusztítását, de semmi választ nem kaptak. Akivel beszéltünk, az nem nyilatkozhatott, aki nyilatkozhatott volna (polgármester, sajtóosztály), nem is reagált- írta a lap. Pedig a helyieknek nagyon abszurd magyarázatuk van a furcsa esetre. Azt beszélik, hogy a Szivárvány Óvoda egy „jól sikerült” fenntarthatósági pályázatnak köszönheti, hogy a nap ezentúl reggeltől estig tűzheti az épületet.

Az önkormányzat felújítja az óvodát, és állítólag ennek részeként napelemeket telepítenek az épületre. Igen ám, de kevésbé hatékony egy napelem, ha sokat van árnyékban. Megoldás: vágjuk ki a fákat – vagy legalábbis nyírjuk le a lombjukat.

Tehát itt környezetvédelmi, fenntarthatósági okokból telepítenek egy modern rendszert, ám ehhez fákat kellett pusztítani. Ha ez tényleg így volt, akkor Örkény István sem írhatna ennél frappánsabb egyperces abszurd novellát.

Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2018/06/09/kispesti-zold-abszurd-lombkorona-helyett-napelem

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: