Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Paksi Atomerőmű: csökken a teljesítmény, megint az alacsony vízszint okoz gondot

Posted by Suggestor - 2018. október 25. csütörtök

Átvéve a portfolio.hu-ról

2018. október 24. 16:18

Átmenetileg csökkentik a Paksi Atomerőmű teljesítményét szerdán délutántól, mivel tisztítják a hűtővízrendszer szivattyúinak szűrőit.

Az elmúlt időszak alacsony Duna-vízállása miatt a Paksi Atomerőmű kondenzátor hűtővízrendszeréhez tartozó szivattyúk szűrői nagyobb szennyezőanyag terhelésnek voltak kitéve. Emiatt 2018. október 24-én 15:30-tól a Paksi Atomerőmű 3. és 4. blokkjához tartozó 2-2 turbinát egyenként 62,5 ​MW-tal, összesen 250 MW-tal leterhelik.

A teljesítménycsökkentés után a szakemberek hozzákezdenek a szűrők tisztításához, amellyel előreláthatóan még szerdán végezni fognak. Ezt követően a két reaktorblokkot névleges teljesítményre terhelik fel. A műveletnek a nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs – közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Az erőmű teljesítménye legutóbb vasárnap csökkent, ekkor – az atomerőmű tájékoztatása szerint – az egyik dízelgenerátor meghibásodása miatt le kellett állítani a 2. blokkot. A hiba elhárítását követően várhatóan október 31-én áll újra névleges teljesítményre a 2. blokk.

A Duna vízszintjének enyhe emelkedése miatt 2018. október 21-től a Paksi Atomerőműben az alacsonyvizes intézkedési terv 3. fokozata helyett újra a 2. (kisvizes) fokozatot rendelték el.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/paksi-atomeromu-csokken-a-teljesitmeny-megint-az-alacsony-vizszint-okoz-gondot.5.302270.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: