Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Németország elektromos autó nagyhatalom lesz

Posted by Suggestor - 2018. november 17. szombat

Átvéve a portfolio.hu-ról

Szandányi Levente

2018. november 16. 21:30

A dízelbotrány okozta renomévesztés, az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások, a valós vezetési körülményekhez egyre közelebb álló károsanyag-kibocsátási tesztek, a fogyasztói, politikai elvárások és az egyre erősebb verseny egyaránt arra kényszeríti a Volkswagen vezetését, hogy gyökeres változtatásokat hajtson végre a gépkocsigyártásban.

A Volkswagen csoport totális átalakuláson megy keresztül, amelynek középpontjában az elektromos- és önvezető autózás, valamint a mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatások és a digitalizáció állnak. Azt pedig, hogy a német autógyártó mennyire komolyan gondolja az elektromos meghajtásra történő átállást, jól mutatja, hogy korábbi terveik szerint mintegy 35 milliárd eurót akartak elkölteni az elektromobilitásra 2023-ig.

Pénteken azonban a felügyelőbizottsági ülésen elfogadásra került egy akcióterv, aminek a keretében 9 milliárd euróval többet, vagyis 44 milliárd eurót fognak elkölteni a következő öt évben fejlesztésre.

Erre a hatalmas összegre szükség is van, hiszen 2025-re már több mint 50 darab tisztán elektromos meghajtású modellt akar értékesíteni a cégcsoport, és el akarnak odáig jutni, hogy évi 2-3 millió elektromos autót adnak el globálisan.

A tervek szerint a zwickaui üzem főszerepet kap majd az elektromos autók gyártásában, hat különböző elektromos modellt is gyárthatnak majd itt a Volkswagen csoport három márkájának.

(szerkesztve, rövidítve)

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/nemetorszag-elektromosauto-gyarto-nagyhatalom-lesz-totalisan-atalakul-a-volkswagen.304720.html

2 hozzászólás a “Németország elektromos autó nagyhatalom lesz”

  1. uniohid said

    VW
    “…44 milliárd eurót fognak elkölteni a következő öt évben fejlesztésre.”

    “…a zwickaui üzem főszerepet kap majd az elektromos autók gyártásában, hat különböző elektromos modellt is gyárthatnak majd itt a Volkswagen csoport három márkájának.” – Zwikau, itt készül az új Trabant : )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: