Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Zárva vannak- nem várnak turistákat a városligeti 300 milliós pavilonok

Posted by Suggestor - 2018. december 17. hétfő

Átvéve a greenfo.hu-ról

2018. december 14.

300 millió forintba kerültek a Városliget Zrt. minőségi vendéglátás és ajándéktárgy árusításra hivatott pavilonjai, amelyek mind bezártak. Az épületeket bérlő, offshore-ban is utazó tulajdonosának cége tízmillió feletti veszteséget termelt.

Hetek óta egy sem működik abból a három pavilonból az Állatkerti úton, amelyeket a Városliget átszabása keretében szinte az elsőként újítottak fel – szúrta ki a MagyarNarancs.

Impozáns épületekről van szó, amelyeket a Pesti Vigadót is megálmodó Feszl Frigyes – a magyar romantikus művészet egyik kiemelkedő építésze – régi tervei alapján húztak fel.

Eredetileg ugyanis a környezetbe nem igazán illő bódék álltak itt, amelyek lufikat, strandcikkeket, vízipisztolyokat, a sör-bort árultak. Ezek ellen indított harcot a Liget-projekt miniszteri biztosa, a közelben álló Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Baán László, aki három évvel ezelőtt a következőkkel indokolta a balkáni állapotok felszámolását:

„Ami ma itt van, az nem a megújuló Liget minőségéhez illő kínálat és színvonal. De hogy világosabb és egyértelműbb legyek: ez a bódésor kínosan és vállalhatatlanul gagyi. Ha az elmúlt évtizedekben lett volna felelős gazdája a Ligetnek, ez már rég eltűnt volna innen”.

A bódékat 2016 elején dózerolták le, az új körépületeket pedig 2017 tavaszán adták át.

Az eredeti cél az volt – idézzük a Városliget Zrt. honlapját –, hogy „egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, és egy szabadidős kellékeket (piknikfelszerelések, szabadtéri játékok, esernyők stb.) árusító bolt” szolgálja ki a turistákat, az igényes vásárlókat.

Ám alig pár hónap kellett, hogy az”art-shop ajándékbolt” bedobja a törülközőt a Széchenyi Fürdő oldalában. A minőségi árukínálat annyira minőségi lett, hogy négyezer forintot kértek egy bögréért, 20 ezret egy rongybabáért.

Egy idő után ismét feltűntek például a lufik, a csokiszeletek, de így sem mehetett túl jól a bolt, mert – ahogy arról idén januárban a Népszava beszámolt – rövidesen raktárként használták a pavilont: üdítős rekeszeket, fagylaltozó pultokat, székek halmait láthatták a 100 milliós épületbe bekukkantó turisták.

Ha ez is bebukott, vajon mennyit bukunk mi magyar állampolgárok az Orbán-kormány megalomán – jelenleg 250-300 milliárdra tervezett – Liget-projektjén?

Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2018/12/14/zarva-vart-turistak-bezartak-a-varosligeti-300-millios-pavilonok

Egy hozzászólás to “Zárva vannak- nem várnak turistákat a városligeti 300 milliós pavilonok”

  1. uniohid said

    “… négyezer forintot kértek egy bögréért, 20 ezret egy rongybabáért.” – hát, így : (

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.