Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bioélelmiszerek mellett Berlinben

Posted by Suggestor - 2019. január 27. vasárnap

Átvéve a tudatosvasarlo.hu-ról

2019.01.24.

Tejeskannákkal, bödönökkel, fakanalakkal tüntetők ezrei meneteltek január 19-én Berlinben, hogy figyelmeztessék a döntéshozókat: a kisléptékű gazdaságok, a fenntartható bio-mezőgazdaság az egyetlen út bolygónk klímájának és élővilágának megmentéséhez.

“A rendszer változzon, ne a klíma!”

A több tízezres tömeg azért gyűlt össze a német fővárosban, hogy a politikusok és döntéshozók végre megértsék, nem kérnek többet az iparosodott nagyüzemi mezőgazdaságból, és ehelyett olyan támogatási rendszert követeljenek, amely egyaránt jó a minket körülvevő élővilágnak, a tenyésztett állatoknak és a gazdáknak.

Az, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre még a szervezőket is meglepte, és mutatja, mekkora az igény a jó minőségű, biztonságos élelmiszerre.

A Wir haben es satt, azaz Elegünk van elnevezésű, mintegy 50 szervezetet tömörítő mozgalom először 2011-ben vonult utcára.

A Slow Food Europe Twitter üzenetében az esemény kapcsán így nyilatkozott: “Hiszünk abban, hogy a politikának az ipari mezőgazdaság támogatása helyett a kisebb gazdaságokat kellene minden erejével segítenie.”

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 2017-es tanulmányában rámutatott: 2050-re biogazdálkodással és étrendváltással az egész emberiség számára elegendő táplálékot állíthatnánk elő.

Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/cikk/35-ezren-tuntettek-fenntarthato-mezogazdasag-es-bio-elelmiszerek-mellett-berlinben

Egy hozzászólás a “35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bioélelmiszerek mellett Berlinben”

  1. uniohid said

    plusz:
    https://infostart.hu/tudomany/2019/01/26/kinyilik-europa-ajtaja-az-invazios-fajok-elott?fbclid=IwAR2Wnn-mqkHi7Jdh_QkIUhHiSDnSDR-q4E3rwlU9Dd6G0X_cFmFQtCPX8RE

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: