Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Elképesztő ütemben nő a gazdagok száma a világban

Posted by Suggestor - 2019. március 11. hétfő

Átvéve a portfolio.hu-ról

2019. március 10. 10:45

Elképesztő ütemben nő a gazdagok száma a világon, a Knight Frank friss elemzése szerint a következő öt évben további 43 ezer embernek lesz 30 millió dollárnál is több vagyona. Magyarországon ennyi pénzzel 213 ember rendelkezik, de Európában Németország viszi el a prímet, a városok globális versenyében pedig London nyert.

A gazdasági kilátások romlása ellenére nem kell vagyoncsökkenésre számítani idén a Knight Frank friss vagyonjelentése szerint. A világ gazdagjainak száma a következő 5 évben 22%-kal bővülhet, ami azt jelenti, hogy 2023-ra további 43 ezer embernek lesz 30 millió dollárnál is több vagyona.

Európában 30 millió dollárnál nagyobb vagyona több mint 70 ezer embernek van, közülük a legtöbben Németországban élnek, majd az Egyesült Királyságban.

Magyarországon 213 ilyen dollármilliomos volt tavaly.

Az elemzésből többek között kiderül az is, hogy Ázsia erős gazdasági teljesítményének köszönhetően 2019 lehet az első olyan év, amikor a világ dollármilliomosainak száma meghaladja a 20 millió főt. A következő öt évben Indiában nő majd legnagyobb mértékben, 39%-kal a gazdagok száma, ezt követi a Fülöp-szigetek 38, majd Kína 35%-kal.

A már meglévő dollármilliomosok körében végzett felmérés szerint a következő 12 hónapban vagyonuk további növekedésével számolnak. Ez a bizalom különösen az amerikai gazdagok körében erős, az itt megkérdezettek 80%-a számít vagyonának növekedésére a következő 12 hónapban.

Attól függetlenül, hogy lesz-e Brexit, mikor, és, hogy milyen, idén is London marad a globális vagyonközpont, miután a brit fővárosban él a legtöbb dollármilliomos a világon, New York csak a második helyre fért fel.

Azt, hogy milyen mértékben nő a gazdagok vagyona, jól mutatja, hogy az Institute for Policy Studies kutatása szerint a 15 leggazdagabb amerikai család vagyona már 618 milliárd dollárt tesz ki, ebből a három leggazdagabb családé közel 350 milliárd dollár.

A tanulmány szerint egy medián amerikai család vagyona alig több mint 80 ezer dollár, ami 1982 óta 3%-os visszaesést jelent. Ehhez képest a Walton, a Koch és a Mars család vagyona ugyanezen időtávon közel 6000%-kal majdnem 350 milliárd dollárra nőtt.

(rövidítve)

Forrás: https://www.portfolio.hu/finanszirozas/privat-bank/elkepeszto-utemben-no-a-gazdagok-szama-a-vilagban.316861.html

Hírdetés

Egy hozzászólás a “Elképesztő ütemben nő a gazdagok száma a világban”

  1. uniohid said

    “Magyarországon 213 ilyen dollármilliomos volt tavaly.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: