Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Önök nem alkalmasak a képviseletünkre! Üzenték Orbánnak is a klímasztrájkoló svéd lány követői

Posted by Suggestor - 2019. április 9. kedd

Átvéve a greenfo.hu-ról

(hvg.hu 2019. április 1. 14:31)

Nyílt levelet írt Greta Thunberg­* mozgalmának négy szervezete, négy ország vezetőjének, köztük Orbán Viktornak.

A levél azoknak az országoknak a vezetőihez szól, akik megvétózták az EU-s karbonsemlegességi határidőről szóló EP-s határozatot.

*Greta Thunberg, 16 éves svéd diáklány azért lett világhírű, mert péntekenként iskola helyett sztrájkol, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra, és a politikusok felelősségére.

A levél szövege:

“Azt mondjátok, mindennél jobban szeretitek a gyermekeiteket, miközben a saját szemük előtt lopjátok el a jövőjüket.” (Greta Thunberg)

2019. március 21-én Csehország, Lengyelország, Magyarország és Németország kormányfői megvétózták az Európai Parlamentben a 2050-es karbonsemlegességi határidőt.

Magyar, cseh, lengyel és német kormányfők, Önök most a sorsunkról szavaztak!

A Párizsi Egyezmény felrúgásával, a 2050-es határidő megvétózásával a jövőnket és a reményeinket vétózták meg! Mi pedig a partvonalról nézzük végig, ahogy a képviselőink semmibe veszik a legalapvetőbb emberi jogainkat, az igazságosságot és a józan ész szavát a gazdasági érdekekért. Pontosan tudjuk, hogy a 2050-es határidő is kevés lenne a felmelegedés 1,5 fok alatt tartásához és a katasztrófák elkerüléséhez. És látjuk, hogy a vezetőink még ennyit sem hajlandóak megtenni értünk.

Cseh, lengyel, magyar és német kormányfők, Önök cserbenhagytak minket! Mindenkit, aki egy-két évtizednél tovább fog még élni a Földön. Ha nem tudnak ellenállni a gazdasági nyomásnak, Önök nem alkalmasak a képviseletünkre!

Nincs egyetlen értelmes érv arra, hogy tovább húzzuk az időt! Úgy tűnik, ezt gyerekek százezrei jobban megértik Önöknél. Amelyik ország vezetője egy ilyen törvényt megvétóz, ne állítsa, hogy bármit tesz a klímavédelemért, mert az csak képmutatás!

Követeljük, hogy fogadják el a tényeket, fogadják el, hogy tenni kell, és fogadják el a törvényeket, amelyek cselekvésre köteleznek. Ne álljanak az életünk útjába! Mi már eldöntöttük, mi a fontos, most Önökön sor.

„A változás itt van, akár tetszik nektek, akár nem.” Greta Thunberg

Fridays For Future Csehország

Fridays For Future Lengyelország

Fridays For Future Magyarország

Fridays For Future Németország

Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2019/04/01/onok-nem-alkalmasak-a-kepviseletunkre-uzentek-orbannak-is-a-klimasztrajkolo-sved-lany-kovetoi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.