Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Ledőlnek a céges jóléti szolgáltatások utolsó bástyái: a Telekom kiárusítja az összes nyaralóját

Posted by Suggestor - 2019. április 24. szerda

Átvéve a portfolio.hu-ról

2019. április 23.

Eladja az országszerte található összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom, a teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára, így az eddigi irodaházak, üzlethelyiségek, telkek mellett a kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően megjelentek az eladó nyaralók.

A vállalat nyilatkozata alapján azért is döntöttek a kiárusítás mellett, mert a jövőben még inkább a stratégiai növekedést biztosító alaptevékenységekre kívánnak koncentrálni. Az adótörvény változása egyaránt hozzájárult a kiárusítási döntéséhez, a cég így megtisztítja az ingatlan-portfólióját és egyszerűsíti a működését.

Vásárló igazából bárki lehet, az eladni kívánt üdülők között azonban vannak olyan kisebb balatoni nyaralók is, amiket a kollégáknak kedvezve a Telekom első körben csak a dolgozóinak értékesítene.

Az összes ingatlan eladásával több milliárd forintos bevételre tehetnek majd szert, amiből a tervek szerint a vidéki és budapesti telephelyeket korszerűsítenék. A több milliárdos bevétel alatt pedig nem egy-két milliárdnyit értünk, ugyanis már önmagában nettó 2,5 milliárd forintért árulják Balatonkenesén a 91 szobás, több mint 10 ezer négyzetméteres Telekom Hotelt. Ezen kívül vannak 200 millió forintos ingatlanok például Vonyarcvashegyen, vagy Mezőkövesden, ennél kevesebbért árulnak Mátraházán, vagy Bükkszentkereszten 30-50 férőhelyes nyaralókat, ahogy pedig megyünk lefelé a kínálati ár szerinti rendezésben, előkerül többek között egy Pécs környéki vendégház, és egy faházakkal beépített üdülőterület is, csak hogy néhányat említsünk a repertoárból.

Azok számára, akik nem befektetési céllal vásárolnának, és nem akarnak szállodaüzemeltetésbe kezdeni, érdekesebbek lehetnek a kisebb, saját célra használható nyaralók, például Szilvásváradon nettó 30 millióért, vagy Abádszalókon nettó 14 millió forintért. Hozzátesszük, hogy a tulajdoni viszonyokat is érdemes ezeknél figyelni, vannak olyan ingatlanok ugyanis, amelyek osztatlan közös tulajdonban állnak a Magyar Postával, így ezeknél nem lehet teljes tulajdonlást vásárolni.

Forrás: https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/valtozas-a-telekomnal-a-vallalat-kiarusitja-az-osszes-nyaralojat.321001.html

Hírdetés

Egy hozzászólás a “Ledőlnek a céges jóléti szolgáltatások utolsó bástyái: a Telekom kiárusítja az összes nyaralóját”

  1. Névtelen said

    Esetleg megvehetné a vállalati szakszervezet az üdülőket a szakszervezeti tagok nyaralásához… Csak egy ötlet volt…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: