Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Csökkent a pálmaolaj iránti kereslet

Posted by Suggestor - 2019. július 2. kedd

Átvéve a penzcentrum.hu-ról

2019. június 30.

MTI

A pálmaolaj ára 7,4 százalékkal csökkent a második negyedévben, és ezzel már a hetedik egymást követő negyedévben jegyeztek fel áresést – közölte Bloomberg.

Elemzők szerint egyelőre biztosan nem várható drágulás, mert a vezető előállító Indonéziában és Malajziában továbbra is magas a pálmaolaj-tartalék, miközben mérséklődik a pálmaolaj iránti kereslet.

Szakértők azzal számolnak továbbá, hogy a legnagyobb termelő Indonéziában a tavalyi 42 millió tonna után idén akár 3 millió tonnával többet állíthatnak elő pálmaolajból. Az előző években a termelés nagyobb mértékben, több mint 5 tonnával bővült.

Indonézia és Malajzia adja a világ pálmaolaj termelésének csaknem 90 százalékát. Pénteken a pálmaolaj tonnánkénti ára 1951 maláj ringgit (472 dollár) volt, ami 2015 augusztusa óta a legalacsonyabb jegyzés. A maláj ringgit Malajzia jelentős pálmaolaj-termelése miatt lett meghatározó az áralakulásban.

A pálmaolaj megtalálható számtalan élelmiszerben, továbbá mosóporok, szappanok, háztartási tisztítószerek, gyertyák, kozmetikai termékek (krémek, rúzsok) szintén tartalmazhatnak pálmaolajat, ugyanúgy amit a gépjárműveket hajtó biodízel is.

Független:

Továbbá azért irtják ki az esőerdőket, hogy a helyükön pálmaolajat adó pálmát termeljenek. Úgyhogy részünkről üdvözöljük a pálmaolaj iránti kereslet csökkenését, még ha az sújtja is Indonéziát és Malajziát. Kárpótolni illene érte őket.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/nagyot-csokkent-a-nepszeru-termek-ara-nem-is-lesz-dragabb.1079981.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: