Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Bálnák a Parlament előtt – Greenpeace-installáció

Posted by Suggestor - 2019. július 8. hétfő

Nagyméretű installáció sajtótájékoztatóval a műanyagszennyezés felszámolásáért

Dátum: 2019. július 09.

Helyszín: Kossuth tér

A Greenpeace a műanyagmentes júliushoz kapcsolódva életnagyságú hulladékszobrokat állít fel a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a műanyagszennyezés hatalmas, mindenkit érintő problémájára.

A szervezet a látványos installációnál július 9-én, kedden 9:30-kor sajtótájékoztatót tart. Az installáció kedden 12 óráig lesz látható a Kossuth téren, majd 10-én szerdán, a Deák Ferenc téri templom előtt reggel 9 és este 8 óra között.

A bálnákat ábrázoló szobrok Európa több országában ki voltak már állítva, most két napig Budapesten is láthatóak lesznek. A három, illetve hat méteres cetek egy szeméttengerből emelkednek majd ki, mely az utolsó darabig valódi, tengerpartról összegyűjtött szemetet tartalmaz. A szemét 80%-a itthon is ismert nagyvállalatoktól származik.

„A sajtótájékoztatón ismertetjük, mik lennének itthon a legszükségesebb lépések a műanyagszennyezés felszámolására egyéni és rendszerszinten egyaránt. Több ország tett már hatékony lépéseket a műanyagszennyezés ellen, Románia után Ausztria is a napokban tiltotta be az egyszer használatos műanyag zacskókat. Hazánkban azonban továbbra sincs érdemi döntés a műanyagáradat megállítására, pedig közel 200 ezer ember támogatta a Greenpeace petícióját a műanyag zacskók betiltásáért.”

A sajtótájékoztatón fotók és videók készíthetőek az installációról, és interjút ad Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője.

Forrás: https://greenfo.hu/sajtotajekoztatok/balnak-a-parlamentnel-sajtotajekoztato-hatalmas-installacioval-a-muanyagszennyezes-felszamolasaert/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: