Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Fürjes Balázs: Szó sem lehet Budapest büntetéséről!

Posted by Suggestor - 2019. október 23. szerda

Átvéve a portfolio.hu-ról

2019. október 22. 18:37

Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával készített interjút az Inforádió.

Fürjes Balázs az interjúban a következőket mondta el:

Minden megállapodásunkat betartjuk, amit a fővárossal kötöttünk, az új városvezetés Tarlós Istvánnal azonos feltételek mellett működhet, szó sem lehet Budapest büntetéséről.

Azon feltételek mellett, amelyek mellett Tarlós István sikeres városvezető volt, Karácsony Gergely is sikeres városvezető lehet.

Elkötelezettek vagyunk Budapest mellett, szeretjük ezt a várost, de csak olyan városépítő tevékenységet lehet megvalósítani, amit a város vezetése támogat.

Budapestet szívesen építjük, ez így lesz a jövőben is, mondta Fürjes. Döntést nem a kormánynak kell hoznia, hanem a városvezetésnek, hogy fenntartja-e az egyetértéseket, támogatást, vagy visszavonja és akkor fejlesztéseket kell leállítani.

Lánchíd-rekonstrukció: a fővároson múlik, hogy mikor kezdik el a fejlesztést, Tarlós István jelezte, hogy forráshiánya van a fővárosnak, kért 6 milliárd forintot a kormánytól tavaly ősszel, ez az ígéret is olyan, amit betart a kormány, amint elindul a beruházás, a kormány átutalja a 6 milliárd forintot a főváros számlájára. A kormány egyetlen kérése, hogy a híd és az alagút felújítása legfeljebb 18 hónapos forgalomból való kiesést jelentsen, ennél hosszabb zavar ne keletkezzen.

Galvani híd: rengeteg fejlesztés van folyamatban, ennél a projektnél egyelőre tervezésről, előkészítésről van szó.

Izgalmasabb kérdések a folyamatban lévő beruházások –  a kormány azokkal kapcsolatban várja a fővárosi közgyűlés döntéseit.

Liget Budapest Projekt: Haladjunk lépésről lépésre, nyilvánítsa ki Budapest új városvezetése, hogy mely beruházást támogatja, melyet nem, elbizonytalanodott, megkérdőjeleződött néhány fejlesztés, ezért az a kérés a főváros felé, hogy a közgyűlés döntsön. A ligetben folynak építkezések, múzeumok építése, amelyek építése még nem kezdődött meg, Fürjes azt fogja javasolni, hogy a Liget beruházás kormányzati felelősét, Bán Lászlót is hívják meg az egyeztetésekre, a Fővárosi Közfejlesztési Tanács ülésére, mondja el, milyen érvek szólnak az építkezések mellett.

Fürjes bízik benne, hogy lesz nyitottság a fővárosi vezetés részéről, őszintén, nyíltan kell beszélni a főváros szempontjából fontos fejlesztésekről, ha nem sikerül, akkor a kormány tiszteletben tartja a főváros döntését. Ha az a döntés, hogy ne épüljenek, akkor nem fognak megépülni a tervezett épületek, olyan is lehet, hogy folyamatban lévő építkezéseket menet közben állítsanak le.

A hosszútávú városfejlesztési tervről is dűlőre kell jutnia az új fővárosi vezetéssel.

A továbbiakat elolvashatják megkattintva az alábbi linket:

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20191022/furjes-balazs-szo-sem-lehet-budapest-bunteteserol-404779

3 hozzászólás to “Fürjes Balázs: Szó sem lehet Budapest büntetéséről!”

  1. uniohid said

    ” Szó sem lehet Budapest büntetéséről! ” – ámen

    • Gábor said

      Ha valamiről nincs szó, attól az még létezhet. Az ilyen fajta megfogalmazás egyfajta “rejtőzködős hazugságnak” tűnik, ahol a beszélő nem hazudik szó szerint, de az igazat sem mondja meg, és ebből lehet sejteni, hogy valami nem stimmel. Az igazságot nem kell ilyen körülményesen megfogalmazni. Kisgyerekek szoktak ilyen módon nem mondani teljesen igazat. De persze lehet, hogy erről itt szó sincs. Ámen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.