Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Olyat tett az easyJet a klímavédelemért, amit még nem sok légitársaság

Posted by Suggestor - 2019. november 21. csütörtök

Portfolio

2019. november 20. 11:13

Az easyJet lett a világ első olyan nagy légitársasága, mely a gépei által felhasznált üzemanyagból származó karbonkibocsátás ellensúlyozásával nettó nulla karbonkibocsátúsú járatokat üzemeltet – áll a légitársaság közleményében.

Mától kezdve az easyJet összes járata nettó nulla szénkibocsátással közlekedik

A karbonkibocsátás ellensúlyozása egy átmeneti intézkedés, és továbbra is támogatjuk a légi közlekedés hosszú távú újragondolását, a fenntartható üzemanyagok és az elektromos hajtású repülőgépek kifejlesztését – olvasható az easyet közleményében.

Az easyJet a teljes hálózatán üzemeltetett összes járata által felhasznált üzemanyagból származó szénkibocsátását ellensúlyozni tervezi. Ennek során olyan projektekbe fektet be, melyek célja a légkörben található szén-dioxid (vagy azzal egyenértékű anyagok) mennyiségének csökkentése. Az easyJet a járatai által felhasznált üzemanyagból származóan kibocsátott minden tonna szén-dioxidot úgy ellensúlyozza, hogy gondoskodik egy tonna széndioxidnak a légkörből való kivonásáról – akár úgy, hogy azt fizikailag eltűnik a levegőből (pl. fák ültetése révén), vagy úgy, hogy kiküszöböli további szén-dioxidnak a légkörbe jutását.

Az easyJet által a szénkibocsátás ellensúlyozását célzó erőfeszítések csak ideiglenes intézkedésnek tekintendők, és addig fognak tartani, amíg elérhetővé és gazdaságossá nem válnak az új szénkibocsátás-csökkentési technológiák – ígéri a cég. A légitársaság a jövőben is támogatja az innovatív műszaki megoldásokat, például a hibrid és elektromos repülőgépek fejlesztését, hogy az ágazat többi szereplőjével közösen újraalkossa a légi közlekedést, és így az ágazat Európában nettó nulla karbonkibocsátással üzemelhessen.

Forrás: https://www.portfolio.hu/short/20191120/olyat-tett-az-easyjet-a-klimavedelemert-amit-meg-nem-sok-legitarsasag-407663

Hírdetés

Egy hozzászólás a “Olyat tett az easyJet a klímavédelemért, amit még nem sok légitársaság”

  1. István said

    Nagyon szimpatikus döntés és próbálkozás a részükről. El tudnám képzelni, hogy hasonló megoldásokra törvényekkel is kényszerítsük a légitársaságokat és a közúti fuvarozókat és az autógyárakat és az olajipari vállalatokat és a hajótársaságokat és a szénerőműveket és a és a és a… Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában, Afrikában.
    Nincs időnk arra várni, hogy a piac majd önmagát megtisztítja és gazdasági érdekből valósul meg a környezet megóvása. Erre nincs idő. Nem csak Greta Thunberg generációjának nincs, de a mai ötveneseknek-hatvanasoknak sem. A baj nem a távoli jövőben lesz, már most itt van, rengeteg mindenben tapasztalhatjuk, érezhetjük, szenvedhetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: