Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Németországban minden eddiginél több új terepjárót állítottak forgalomba idén

Posted by Suggestor - 2019. december 12. csütörtök

Átvéve az index.hu-ról

Földes Máté

2019.12.11. 16:46

MTI

Több mint egymillió új terepjárót állítottak forgalomba Németországban az év eleje óta, amire  korábban soha nem volt példa – írja az MTI a német szövetségi közúti közlekedési hatóság adataira hivatkozva.

Az újonnan forgalomba állított terepjárók száma, ide értve a városi terepjárókat, azaz SUV-ket is, novemberben lépte át az egymilliós határt, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Úgy tűnik, hogy ezek a legnépszerűbb autófajták az országban, hiszen az összes forgalomba állított autó 31 százaléka volt terepjáró vagy SUV. Ferdinand Dudenhöffer német ágazati elemző szerint ha ez a népszerűségi trend továbbra is fennmarad, a terepjárók részaránya már 2025-re elérheti az 50 százalékot. Azonban ha a növekedési ütem mérséklődik, 2030-ra még úgy is meglehet ez az arány.

Miközben a klímaváltozás világszerte, így Németországban is egyre fontosabb ügyként van számontartva, az autóvásárlási trendekben ez nem igazán mutatkozik meg.

A duisburgi-esseni egyetem autóipari kutatóintézetének társigazgatója arra számít, hogy továbbra is folytatódni fog a terepjárók előretörése.

A közlekedési hatóság adatai szerint a 83 millió lakosú Németországban 64,8 millió autónak van forgalmi engedélye. Ennek a döntő többsége, azaz 47,1 millió gépjármű személyautó, amiknek az átlagéletkora 9,5 év. A 2 évnél fiatalabb autók aránya 13,5 százalék.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2019/12/11/egymillio_uj_terepjarot_allitottak_forgalomba_iden_nemetorszagban_autoipar_klimavaltozas_fogyasztas/

Hírdetés

2 hozzászólás a “Németországban minden eddiginél több új terepjárót állítottak forgalomba idén”

 1. Tóth István said

  Ez szerintem is nagyon lehangoló. A németországi utak nem olyanok, hogy terepjárók lennének szükségesek a napi közlekedéshez. Sőt, még Magyarországon sem olyanok az utak. A terepjáró a marketing csúcsterméke a kalandvágyó, városi embereknek.

  A másik, ami egy lehangoló mellékinformáció a cikkben, az az autók nagyon nagy száma Németországban:
  “A közlekedési hatóság adatai szerint a 83 millió lakosú Németországban 64,8 millió autónak van forgalmi engedélye. Ennek a döntő többsége, azaz 47,1 millió gépjármű személyautó, amiknek az átlagéletkora 9,5 év. A 2 évnél fiatalabb autók aránya 13,5 százalék.”
  Ez körülbelül azt jelenti, hogy minden felnőttre jut egy gépkocsi. Ez mindenképpen és biztosan indokolatlan pazarlás. A marketing- és a reklámszakemberek büszkék lehetnek és boldogok. A gyerekeiktől pedig majd bocsánatot kérnek, amikor a Földön véget ér az élet… 😦

 2. uniohid said

  “Miközben a klímaváltozás világszerte, így Németországban is egyre fontosabb ügyként van számontartva, az autóvásárlási trendekben ez nem igazán mutatkozik meg.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: