Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A tűzijáték és a petárda használatának betiltását kezdeményezi az LMP

Posted by Suggestor - 2019. december 31. kedd

A sokkos állapotban megszökött háziállatokról szóló hírek, és a súlyos sérülésekről, tönkrement emberi életekről szóló beszámolók állandó anyagai a január elejei híradásoknak. A társállataink biztonsága és az emberek egészsége érdekében az LMP kezdeményezi a tűzijáték és a petárda használatának teljeskörű betiltását.

A szilveszter ünneplése nem lehet szenvedés a társállatainknak.

A hozzá nem értő használat miatt rendszeresen keletkeznek tűzesetek, melyek jelentős anyagi és egészségügyi károkkal is járhatnak.

A háziállatok pedig a zaj- és fényhatásoktól sokkot kaphatnak, emiatt megszökhetnek, az esetek egy részében azonnali pusztulásuk is bekövetkezhet.

A nagy mennyiségben kilőtt rakéták ráadásul jelentősen hozzájárulnak a települési szmog kialakulásához: németországi mérések szerint a szilveszterkor eldurrogtatott petárdák akár az adott város teljes éves légszennyezettség-kibocsátásának egyötödét is okozhatják.

Ideje hazánknak is követni más országok és városok jó példáját.

Ezért az LMP törvénymódosító javaslatot nyújt be a petárdázás és a pirotechnikai eszközök tiltása érdekében. Magyarország zöld pártjaként arra biztatjuk a településeket, hogy más, környezet- és állatbarát látványosságokkal ünnepeljenek.

Budapest, 2019. december 29.

Schmuck Erzsébet és Kendernay János,

az LMP társelnökei

Forrás: https://greenfo.hu/hir/ne-betonba-az-emberbe-fektessunk-a-magyar-fejlodes-szomoru-latlelete/

Egy hozzászólás to “A tűzijáték és a petárda használatának betiltását kezdeményezi az LMP”

  1. Gábor said

    Ezzel csak egyetérteni tudok. Nagyon sokféle más szórakozás is létezik, amik viszont nem veszélyesek, károsak, ártalmasak. Azért mert ez egy “hagyomány” és mert nyugaton is csinálják, nekünk még nem kell.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .