Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az épülő Tesla-gyár miatt 92 hektárnyi erdőt vágnának ki Berlin mellett, de egy német bíróság közbelépett

Posted by Suggestor - 2020. február 17. hétfő

Átvéve a 444.hu-ról

Horváth Bence

2020. február 16., vasárnap 19:25

Egy német bíróság felszólította a Teslát, hogy azonnal fejezzék be annak a Berlin közelében fekvő erdőnek a kivágását, melynek helyére az első európai autó- és akkumulátorgyárukat szánják.

Az amerikai autógyártó novemberben jelentette be, hogy az első Gigafactory a Brandenburg tartományban lévő Grünheide-ben épül majd fel, nem messze a német fővárostól.

Ugyan az állami környezetvédelmi hatóság engedélyt adott a gyár építéséhez szükséges 92 hektáros erdő kiirtására, a gyár még nem kapta meg az építési engedélyt azaz Elon Musk vállalata úgy kezdte meg a terület ‘megtisztitását’, hogy még nincs is meg az összes engedélyük.

A bíróság vasárnapi közleménye szerint azért szólították fel a Teslát a fakivágások leállítására, mert már csak mindössze három napnyi munka lenne kivágni a maradék erdőt, miközben a bíróság még nem döntött azzal a beadvánnyal kapcsolatban, amit környezetvédő szervezetek adtak be a favágások ellen.

És a bíróság nem szeretné, hogy a Zöld Liga által beadott indítványról úgy kéne döntsenek, hogy közben annak kimenetele már gyakorlatilag lényegtelen lenne.

Kereszténydemokrata és FDP-s politikusok már jelezték, hogy komoly károkat okozna egy olyan döntés, amely azt a látszatot kelthetné, hogy Németország nem egy olyan hely, ahol könnyen lehet vállalkozni. (Guardian)

Forrás: https://444.hu/2020/02/16/az-epulo-tesla-gyar-miatt-92-hektarnyi-erdot-vagnanak-ki-berlin-mellett-de-egy-nemet-birosag-most-kozbelepett

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: