Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Koronavírusos a bronxi állatkert tigrise

Posted by Suggestor - 2020. április 7. kedd

Átvéve az index.hu-ról

Molnár Csaba

2020. április 5. 23.57.

A New York-i bronxi állatkert négyéves maláj tigrise, Nadia elkapta a koronavírus-fertőzést. Ez az első eset, hogy tigris bizonyult fertőzöttnek. Korábban már kiderült, hogy macskákat viszonylag hatékonyan képes fertőzni a vírus.

Nadián kívül az állatkert több más nagymacskája (a nővére, Azul, két amúri tigris és három oroszlán) is koronavírusos tüneteket produkál: szárazon köhögnek. Viszont mindegyikőjük fel fog épülni, az állatkert reményei szerint.

Az állatkert közleményében azt írják, hogy azon túl, hogy valamelyest csökkent az étvágyuk, a nagymacskák jól vannak, élénkek, és a gondozóik viselkedésére is aktívan reagálnak. Azt nem tudják, hogy kitől kaphatták el, de valószínűleg egy (egyelőre) tünetmentes ápolótól.

Az állatkertet még március közepén bezárták, az első tigrisen annak a hónapnak a végén jelentkeztek a betegség tünetei. Paul Calle, az intézmény főállatorvosa úgy véli, hogy a nagymacska az állatkert egyik fertőzött, de tünetmentes alkalmazottjától kapta el a vírust.

A szövetségi agrárminisztérium szerint nincs bizonyíték arra, hogy a fertőzés emberről állatra is terjedhet, de a minisztérium a közleményében óva intette a már fertőzéssel diagnosztizáltakat attól, hogy kedvenc háziállataik közelében legyenek.

Forrás: https://index.hu/techtud/2020/04/05/koronavirusos_a_bronxi_allatkert_tigrise/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: