Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Karácsony szerint a Liget-törvény miatt nem zárhatják le a Városligetet

Posted by Suggestor - 2020. április 11. szombat

Czinkóczi Sándor

Átvéve a 444.hu-ról

2020. április 10., péntek 15:29

A Fővárosi Önkormányzat csütörtökön rendelte el, hogy a járványveszély miatt péntektől hétfőig zárják le a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot.

Később több kerületi lezárás is életbe lépett, de a listáról hiányzott a szintén népszerű pihenőhelynek számító Városliget.

Ezt többen meg is jegyezték Karácsony Gergelynek, aki pénteken az oldalán a mulasztást azzal magyarázta, hogy

Budapesten nem minden közpark áll a Fővárosi Önkormányzat kezelésében. Vannak, amelyek a kerületekhez tartoznak. Van, amely a kormányhoz. A Városliget pár éve az előző főpolgármester segítségével a kormányhoz került.

Ebben az esetben tehát a kormány tehetne szigorításokat, amennyiben szükségesnek látják. Ha rajtunk múlt volna, akkor ma a Liget is üres lenne.”

Karácsony arra a 2013-as törvényre célzott, ami az addig a magyar állam, a Fővárosi Önkormányzat és a Zuglói Önkormányzat osztatlan közös tulajdonában álló Városligetet ingyenesen, 99 évre az állam 100 százalékos tulajdonában álló Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vagyonkezelésébe adta.

Pénteken egyébként a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. is kiadott egy közleményt, amiben arra kérte a parkhasználókat, hogy ne menjenek a Ligetbe.

Ugyanakkor hozzátették, hogy „a Városliget sajátos adottságai miatt fizikailag nem lezárható”. Ezért megkérték a látogatókat, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat, szigorúan kerüljék a csoportosulásokat és csak legszükségesebb esetben, akkor is a jogszabályban engedélyezett módon használják a parkot, vagyis egyéni szabadidős sporttevékenységre, szabadidős célú gyaloglásra, valamint háziállatok sétáltatására.

Az állami cég levélben kérte Budapest rendőrfőkapitányát és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy a húsvéti hosszú hétvégén fokozottan ellenőrizzék a kijárási korlátozások betartását a Liget területén.

Forrás: https://444.hu/2020/04/10/karacsony-szerint-a-liget-torveny-miatt-nem-tudtak-lezarni-a-varosligetet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: