Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Mégsem minden egészségügyi dolgozó kap 500 ezer forintot

Posted by Suggestor - 2020. június 7. vasárnap

Átvéve a napi.hu-ról

Domokos Erika

2020. június 6. szombat, 14:38

Hiába szerepeltek az egészségügyi dolgozóknak korábban megígért egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatás eredeti előterjesztésében a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek, őket a végső döntés előtt valaki lehúzta onnan – írta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) a lista pénteki ismertetését követően kiadott közleményében.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara közleményét a Népszava közölte.

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak – jelentette be még április 3-án Orbán Viktor miniszterelnök. A kifizetésre július 1-jéig várni kell.

“Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár nem ismeri annak indokát, hogy a közforgalmú gyógyszertárak dolgozói miért nem részesülnek abból az egyszeri juttatásból, amit 160 ezer egészségügyi dolgozó megkap” – írta közleményében Hankó Zoltán, az MGYK elnöke.

Egyben a kamara nevében, minden gyógyszerésznek és (szak)asszisztensnek megköszönte Hankó Zoltán a járvány alatti helytállást, amellyel az egész egészségügyben szinte egyedülálló módon, valamennyi gyógyszertár folyamatosan, közvetlenül és teljes körűen elérhető volt.

A döntésért – a döntéshozók helyett – az elnézésüket kérem – írta Hankó Zoltán.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken ismertette, hogy pontosan kik kapnak plusz pénzt július elsejével.

Az Orbán Viktor kormányfő által korábban megígért, a Covid-19 járvány alatti helytállásért “minden egészségügyi dolgozónak járó” bruttó félmilliós bérkiegészítésre az állami költségvetésből 92 milliárd forintot költenek. A keretből nem csak a közvetlenül az életmentésben és gyógyításban tevékenykedő orvosoknak, ápolóknak, mentőknek és betegszállítóknak jut.

Abból többek között részesülhetnek az intézmények vezetői, gazdasági igazgatói, a műszaki, gazdasági és adminisztratív területen dolgozók, valamint a Magyar Honvédség közfeladatot, védelem-egészségügyi feladatot ellátó dolgozói is – emlékeztetett a napilap.

Kivéve a patikákban dolgozók.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/gyogyszeresz-patikus-jarvany-500-ezer-forint.707620.html

Egy hozzászólás a “Mégsem minden egészségügyi dolgozó kap 500 ezer forintot”

  1. Névtelen said

    Ez igazán tisztességtelen. A gyógyszerészek is nagyon komolyan kivették a részüket a járvány-pánik kezeléséből. Ők ráadásul sokkal nagyobb kockázatot is vállaltak, mint az orvosok vagy a nővérek. Mert hány beteg vagy potenciálisan beteg emberrel találkozik a munkája során egy orvos és hánnyal egy gyógyszerész?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: