Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A főpolgármester szerint a Lánchíd állapotának romlását okozhatja, ha a környékén tűzijátékot rendeznek

Posted by Suggestor - 2020. június 16. kedd

Infostart / MTI

2020. június 15. 16:27

A főváros ellenzi és meg akarja akadályozni, hogy augusztus 20-án a Lánchídon és környékén tűzijáték legyen – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

“Határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környéké bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Ezt világossá tesszük látványpolitikai szervezőinek is, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk.

Amit pedig ezzel megspórol a kormány, azt adják szépen oda a Lánchíd felújítására”

– fogalmazott Karácsony Gergely.

Közölte, a Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-ai tűzijátékok.

A kormány augusztus 15. és 20. között a “fél várost” le akarja foglalni saját céljaira, az Alkotmány utcától a Vörösmarty térig, “60 elemű listát kapott erről” a fővárosi önkormányzat, benne a Lánchíddal – írta Karácsony Gergely, aki szerint “akinek valóban fontos a Lánchíd, az a felújítás előtt már nem szervez se rajta, se a közelében tűzijátékot”.

A főpolgármester azt írta: kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-ai látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak; “Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne”.

“Ezek szerint van itt pénz mégis, csak fontosabb nekik pár nap csillogás, mint Budapest és az ország 171 éves szimbóluma” – fogalmazott a főpolgármester.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye:

“A belföldi turizmus élénkítése céljából a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül. Az ünnepségsorozat keretein belül például gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok várják majd a Budapestre érkezőket. A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább.

A Lánchíd felújítására szánt összeg – amit a kormány még Tarlós Istvánnak ígért meg, – rendelkezésre áll. A Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat azonban a mai napig még csak kísérletet sem tett arra, hogy ezt az összeget lehívja, sőt a Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására sem került még sor. Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását.”

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2020/06/15/karacsony-gergely-megfurna-hogy-a-lanchid-kozeleben-tuzijatek-legyen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.