Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Többnapos megaünnepséggel készül a kormány augusztus 20-ra

Posted by Suggestor - 2020. június 16. kedd

Átvéve a 444.hu-ról

Rényi Pál Dániel

2020. június 15. 18:32

Alig néhány óra elteltével visszaszólt a kormány Karácsony Gergelynek, aki hétfő délelőtt arról posztolt: kicsit talán túlzás (tűzijáték nélkül) 6,5 milliárd forintot szánni az augusztus 20-i ünnepségre, és emiatt napokra lefoglalni és megbénítani a fél várost, többek közt a Lánchidat is, amelynek állapotát a szakértői vélemények szerit roncsolják az ilyen események.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn azt írta, hogy „a belföldi turizmus élénkítésére a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül”, ezért kerül többe az ünnep, mint amennyit a kormány a Lánchíd felújítására szánna.

Megírták azt is, mi kerül konkrétan 6,5 milliárdba:

„gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István-napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok.”

A cél az, hogy „megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus-járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább.”

De a közlemény egyik legjobb része egyértelműen az, hogy „veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását”,

azaz Karácsony beiktatásával, nyolc év fideszes városvezetés után, Budapest azonnali hatállyal, haladéktalanul halogatásba kezdett egy olyan munkát, amit még tervezni sem kezdtek.

Az előző városvezetés idején kötött megállapodás szerint a kormány 6 milliárd forinttal – vagyis tényleg majdnem az augusztus 20-i ünnepség költségével – támogatja a felújítást, amibe beletartozik az Alagút és a 2-es villamos aluljárójának felújítása is.

A főváros ezen kívül 17,3 milliárd forintot tervezett költeni erre. Mivel szerinte az előző városvezetés közbeszerzése alapján nem elég a hatmilliárd forint, megválasztása után Karácsony azt kérte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén, hogy a hatmilliárdos támogatást az Alagút felújításának elhagyásával költhessék csak a Lánchíd felújítására.

Ebbe a kormány egyelőre nem ment bele.

Forrás: https://444.hu/2020/06/15/tobbnapos-megaunnepseggel-keszul-a-kormany-augusztus-20-ra-napokra-lefoglaljak-a-varos-koztereit

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: