Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Greenpeace: Orbán lesöpörte az emberiség legégetőbb problémáját

Posted by Suggestor - 2020. szeptember 26. szombat

Átvéve a 444.hu-ról

plankog

2020. szeptember 25., péntek 13:16

„Abszurditásig emelt klímacélok – Orbán Viktor politikai évadnyitó esszéjében ennyivel söpörte le az emberiség legégetőbb problémáját”, írja a Greenpeace.

A hétfőn megjelent Orbán-cikkből ugyan inkább a sok libernyákozás maradt meg a legtöbbeknek (vagy az, hogy Orbán utólag már úgy emlékszik, 2010-ben is Soros ellen harcolt), de a brüsszeli klímacélokról valóban azt írta benne, hogy azok abszurditásig emeltek.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke múlt héten jelentette be: a Bizottság szeretné, ha 2030-ig 55 százalékkal csökkentené az EU a felmelegedést okozó gázok kibocsátását az 1990-es értékhez képest.

(Eddig a tagállamok 40 százalékban állapodtak meg erre a határidőre, és 2050-re írták elő a nulla százalék elérését. Mostanáig 25 százalékot sikerült elérni. A magyar kormány álláspontja az, hogy akkor tud az ország többet vállalni, ha elég pénzt kap rá a közös kasszából.)

A Greenpeace azt írja:

„nem a klímacélok abszurdak, hanem a kormány tétlensége a klímavédelem terén”.

Abszurd szerintük az is, hogy a klímaválság közepén 75 milliárd forint közpénzt költött az állam az 51 éves Mátrai Erőműre, hogy Magyarországnak nincs környezet- és természetvédelmi minisztériuma, vagy hogy a klímaválság és a koronavírus-járvány közepén a kormány motorversenypályát, Forma-1-et és légitársaságot támogat adókedvezményekkel és milliárdokkal.

A zöldszervezet ezért kampányt indít, és arra buzdítja az embereket, hogy írjanak levelet a miniszterelnöknek, és kérjék meg arra, álljon a klímavédelem élére. Annak ugyanis, hogy milyen EU-s döntés születik az ügyben, óriási jelentősége lehet.

Forrás: https://444.hu/2020/09/25/greenpeace-orban-lesoporte-az-emberiseg-legegetobb-problemajat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: