Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az ENSZ szerint a kevesebb húsfogyasztás amellett, hogy védi a környezetet és biztosítja az élelmiszerellátást, de csökkenti egy világjárvány kockázatát is

Posted by Suggestor - 2021. február 7. vasárnap

Átvéve a vg.hu-ról

2021. 02. 04. 19:58 MTI

A húsfogyasztás visszaszorítása segíthet csökkenteni egy világjárvány kockázatát amellett, hogy hozzájárul a környezet megóvásához is – közölte szerdán az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP), a Chatham House londoni agytröszt új tanulmányának bejelentésével párhuzamosan.

A szakemberek szerint ha az emberiség tovább pusztítja a bolygó ökoszisztémáit, akkor veszélybe kerül a világ élelmiszerellátása. Annak biztosítása érdekében, hogy a biológiai sokféleség hanyatlása ne gyorsuljon, muszáj elmozdulni a növényi alapú táplálkozás felé.

Több földterületnek kell védettséget biztosítani, és a mezőgazdasági gyakorlatoknak is környezetbarátabbá kell válniuk. Az elmúlt évtizedekben kialakított szántóföldek és legelők miatt ugyanis számos állat természetes élőhelye veszett oda.

Az állatok milliárdjainak tenyésztése világszerte súlyosan károsítja a környezetet, a biológiai sokféleség hanyatlását okozza és olyan mértékű üvegházhatású gázkibocsátást eredményez, amely felgyorsítja a globális felmelegedést

– húzta alá Jane Goodall világhírű brit főemlőskutató az UNEP közleményében.

A londoni Királyi Külügyi Intézet – székháza után közkeletű nevén a Chatham House – friss jelentése szerint 1970 óta a világ elvesztette természetes ökoszisztémáinak felét és a vadon élő állatok átlagos populációmérete 68 százalékkal csökkent.

A szakemberek szerint ugyanakkor ha például világszerte visszaállítanák eredeti állapotukba azokat az erdőket, amelyeknek a helyén ma legelők terülnek el, akkor ezek az erdők 72 milliárd tonna szén-dioxidot tudnának elraktározni, ami a világ nagyjából hét évnyi károsanyag-kibocsátásával megegyező mennyiség.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/kornyezetvedelem/az-ensz-szerint-a-kevesebb-husfogyasztas-csokkenti-egy-vilagjarvany-kockazatat-3537541/

Egy hozzászólás a “Az ENSZ szerint a kevesebb húsfogyasztás amellett, hogy védi a környezetet és biztosítja az élelmiszerellátást, de csökkenti egy világjárvány kockázatát is”

 1. #GoVEGAN said

  A húsevés gyilkosság.
  Európában mindenki felháborodik azon, amikor Ázsiában olyan állatokat esznek meg, amiket itt házi kedvencként tartunk.
  Indiában a tehén szent állat, azokat itt, nyugaton esszük meg végtelenül sokféle formában.
  A világban sok helyen tartanak minimalacot házikedvencként — mindenhol máshol gond nélkül megeszik ezeket.
  Nincs különbség.
  Az állatok is érző lények. Az állattenyésztés kínzás, a húsevés gyilkosság.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.