Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az orvosok nem is értik, miért éppen két és félmillió oltás és nem sokkal több kell a nyitáshoz

Posted by Suggestor - 2021. március 31. szerda

Átvéve a telex.hu-ról

2021. március 29. – 15:38

Bakró-Nagy Ferenc

Az ATV Start vendége volt Tóth Judit, a körülbelül 3000 fős tagsággal bíró Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke.

Tóth a beszélgetés során elmondta, hogy egyre fiatalabb koronavírusos betegek érkeznek a kórházakba, ráadásul egyre súlyosabb állapotban, hiszen a brit variáns súlyosabb tüneteket okoz. A fiatalabb korosztály tagjai között ráadásul gyorsabban terjed a vírus, mert ők aktívabbak, többet találkoznak egymással.

A szakértők korábban a 60-70 százalékos átoltottság után kialakuló nyájimmunitáshoz kötötték a szigorítások feloldását, a mostani vírusvariáns azonban sokkal fertőzőbb, ezért ez az arány akár 75-80% is lehet.

Amikor az orvosok ehelyett a 2,5 milliós számot hallják, nem is értik, hiszen most éppen szigorítani kéne, illetve a meglévő szabályokat is sokkal fegyelmezettebben betartani.

Tóth Judit alelnök örül annak, hogy beoltják a pedagógusokat, azonban szerinte az iskolák megnyitásáig nem fog kialakulni bennük a kellő védettség, ráadásul veszélyeztetettebbek is, mert a gyerekek között sokkal gyorsabban terjed a fertőzés.

Ezért a nyitással mindenképpen meg kellene várni, amíg a járványgörbék elindulnak lefelé, csökkennek az esetszámok.

A járványt megállítani nem a kórházakban lehet – mondta, hozzátéve, hogy az évtizedek óta szakrendelőkben dolgozó orvosok betegágy mellé vezénylése sem feltétlenül a legjobb megoldás. A MOSZ alelnöke beszélt az ózdi kórház több dolgozójával, akik megerősítették a kórház igazgatója, Bélteczki János kijelentését, hogy mennyire súlyos a helyzet az intézményben.

Nem pánikot kell kelteni, de el kell mondani az igazságot – mondta, majd megerősítette, hogy több kórházból tud hasonló állapotokról. Néhol az is előfordul, hogy egy orvosnak 40 beteget is meg kell néznie egy műszak alatt, ami elképesztő terhelést jelent. Ő is hallott olyan helyekről, ahol annyi fiatal van az intenzív osztályon, hogy a 65-70 felettieknek már nem tudják biztosítani az intenzíves ellátást.

Forrás: https://telex.hu/koronavirus/2021/03/29/mok-toth-judit-lelegezteto-atv-start

Hírdetés

Egy hozzászólás a “Az orvosok nem is értik, miért éppen két és félmillió oltás és nem sokkal több kell a nyitáshoz”

  1. Névtelen said

    Szerintem az orvosok is értik, ahogy mindenki más is: az embereket populista kampánnyal megnyugtatni akaró politikusok mondják ezt. Hasonlókkal próbálkozott Trump és Bolsonaro is, nekik nem jött be igazán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: