Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Karácsony Gergely tiltakozik Gulyás Gergelynél a kormányfő adott szavának meghazudtolása ellen

Posted by Suggestor - 2021. április 2. péntek

Átvéve a telex.hu-ról

2021. április 01. – 15:25

Cseke Balázs

Újabb építkezés indul a Városligetben, gázballon-kilátót alakítanak ki a Mimóza-dombnál, amellyel 150 méter magasra is fel lehet emelkedni.

A Kós Károly sétány és a Hermina út közti zöldterületen kordonokat helyezett el csütörtökre a Városliget Zrt., és kitettek egy látványtervet is, amely szerint hamarosan egy új vendéglátóhely épül itt.

„Ugye ez csak egy szerencsétlen áprilisi tréfa? Másként ugyanis nem tudjuk értelmezni”

– reagált Karácsony Gergely Facebook-on.

Ezen a területen a Főváros ősszel építési tilalmat rendelt el, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor csütörtökön nyílt levélben szólította fel az építés leállítására Gulyás Gergelyt.

„Jó volna, hogy ha most már valóban tisztáznánk: a Főváros beleegyezése nélkül ne épüljön semmi a Városligetbe, ami veszélyezteti a zöldfelület minőségét, a kikapcsolódni vágyó emberek nyugalmát” – fogalmaznak a levélben.

Majd felidézik, hogy októberben Orbán Viktor úgy fogalmazott a parlamentben „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. (…) Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás.”

A Fővárosi Közgyűlés tavaly szeptemberben törölte a Városligeti Építési Szabályzatból azokat az építési helyeket, ahol még nem kezdődött meg építkezés. Köztük volt gázballon-kilátó építési helye is.

„Budapest felelős vezetői tehát ezt a fejlesztést nem akarják. Ahogyan a Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció Házát és a Városligeti színházat, valamint további mélygarázsok építését sem akarják látni a Városliget területén, a meglévő zöldfelület kárára.

Azzal, hogy a Városliget Zrt. a kormányfői kijelentést semmibe veszi, a miniszterelnök adott szavát hazudtolja meg”

– írják Karácsonyék.

Azt kérik Gulyás Gergelytől, hogy szóljon Baán László miniszteri biztosnak és a Városliget Zrt-nek, hogy ne bojkottálja tovább a kormányfőt. Ha nem bontják el a kordonokat – írják – a Főváros saját hatáskörben fog intézkedni, és kiszámlázzák ennek költségét a Városliget Zrt.-nek.

A cikk további részét, amely ismerteti a gázballon-kilátó mibenlétét és a körülötte zajló eseményeket, az alábbi linken olvashatják:

Forrás: https://telex.hu/belfold/2021/04/01/budapest-varosliget-epitkezes-holegballon-leszallopalya-karacsony-gergely

Egy hozzászólás a “Karácsony Gergely tiltakozik Gulyás Gergelynél a kormányfő adott szavának meghazudtolása ellen”

  1. Névtelen said

    Szomorúan kisstílű megoldás egy ilyen sok áldozatot követelő járvány takarásában csinálni ilyen beruházásokat. És nem ez az egyetlen dolog, amit az elmúlt másfél évben tönkretettek és/vagy “elkommunizáltak”. Európa nagyon messze van innen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.