Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Romániában megjelent a koronavírus indiai változata

Posted by Suggestor - 2021. április 30. péntek

Átvéve a 444.hu-ról

Czinkóczi Sándor

2021. április 29.

Koronavírus-gócpontot azonosítottak az Indiából érkezett építőmunkásoknál, a Brassó megyei botfalui cukorgyártelepen, Indiából érkezett építőmunkások körében, írja a Transindex a román egészségügyi minisztérium közleménye alapján.

Az Indiából érkezett nyolc munkás közül ötnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, a másik három személy tesztje negatív lett. Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) korábban közölte, hogy egy sepsiszentgyörgyi laborban kimutatták a koronavírus B.1.617.2 jelzésű indiai mutációját egy 26 éves személytől vett mintából.

A fertőzött körülbelül egy hónapja érkezett az országba, és önként jelentkezett tesztelésre, mivel enyhe tünetei voltak. A közegészségügyi intézet szerint a kimutatott altípus nem azonos azzal, amelyik az angliai közegészségügyi szolgálat szerint az indiai megbetegedési hullámot előidézte.

Az indiai vírusvariáns kettős mutáns, vagyis a koronavírus tüskefehérjéjének két pontján hoz létre változást. Attól tartanak, hogy ez a variáns hatékonyabban kerüli meg az emberi szervezet természetes védekezését, és súlyosabb lefolyású betegséget okoz.

Azt, hogy a különböző oltások milyen védelmet nyújtanak ellene, még nem tudni. Egyelőre úgy sejtik, csupán a vakcinák hatékonyságát csökkenti.

A Brassó megyei közegészségügyi hatóság elrendelte a lakhelyi elszigetelést, és megkezdte a járványügyi vizsgálatot, kiderítendő, hogy a fertőzöttek kikkel kerültek érintkezésbe.

Romániában az utóbbi hónapban harmadára csökkent a fertőzés terjedési üteme: csütörtökön 1850 új esetről számolt be a stratégiai kommunikációs törzs, ami 30 százalékkal marad el az utóbbi két hét átlagától, és több mint 65 százalékkal az egy hónappal korábbi ütemtől.

Továbbra is magas, de már csökkenő tendenciát mutat a halálozások és a súlyos megbetegedések száma: csütörtökön is 138 halálesetet jelentettek, illetve csaknem 1300 koronavírusos beteg életéért küzdenek az intenzív terápián Romániában.

(Transindex/MTI)

(rövidítve)

Forrás: https://444.hu/2021/04/29/romaniaban-megjelent-a-koronavirus-indiai-valtozata

Egy hozzászólás a “Romániában megjelent a koronavírus indiai változata”

  1. Névtelen said

    :-(((

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.