Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Hogyan védekezik Kína a delta variáns terjedése ellen?

Posted by Suggestor - 2021. július 7. szerda

Portfolio

2021. július 05. 16:08

Kína vezető járványügyi szakértője, Zhong Nanshan a hétvégén beszélt arról, hogy Kínában folyik jelenleg a legtöbb, koronavírus elleni vakcinafejlesztés. Ami ennél is érdekesebb, hogy a szakember elárulta, hogy sikerült megfékezni a delta variáns terjedését egy városban, ahol könnyen 7,3 millió beteg lehetett volna.

A Global Times cikke számol be arról, hogy Kínában jelenleg 71 vakcinát fejlesztenek a koronavírus ellen, ezzel az országban folyik messze a legnagyobb kapacitású vakcinafejlesztés a világban.

Kína vezető járványügyi szakértője, Zhong Nanshan megosztotta Guangzhou város delta variánssal szembeni harcának részleteit is, amely több mint 20 napig tartott. Az epidemiológus szerint, ha a város kudarcot vallott volna, egyes modellek szerint akár 7,3 millió embert is megfertőzhetett volna az indiai mutáció 20 napon belül.

A városnak úgy sikerült megfelelően felkutatnia minden lehetséges kontaktszemélyt, hogy a család, a munkahely és étkezési helyek mellett minden olyan embert is belevettek a kontaktkutatásba, aki ugyanazon a helyen vagy épületben tartózkodott, mint a fertőzött személyek.

Ehhez a mobiltelefonok helymeghatározó funkcióit és a térfigyelő kamerákat is bevetették, így ki tudták szűrni, kik voltak azok, akik a fertőzöttekkel több mint egy óra hosszan 250 méteres sugarú körben együtt tartózkodtak. Nekik a hatóságok sárga QR-kódos egészségügyi kódot adtak és arra kérték őket, hogy 24 órán belül végeztessenek el koronavírus-tesztet.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210705/egeszen-elkepeszto-hogy-akadalyozza-meg-kina-hogy-a-delta-varians-ne-fertozzon-meg-73-millio-embert-491210

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.