Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Nem csalás, nem ámítás, igaz: a Sinopharm vakcina az időseknél nem ad megfelelő immunitást

Posted by Suggestor - 2021. július 14. szerda

Jócskán elmúltam hatvanéves, és mivel Sinopharm oltást juttatott nekem az egészségügy, érdeklődve vártam a fővárosi tesztelés eredményeit.

Egy ideje egyre többen emlegették a Sinopharmot, mint olyan oltóanyagot, amely nem nyújt elegendő védettséget, kiváltképpen nem az idősebb embereknek.

Karácsony Gergely nem a Sinopharmmal oltottaknak, hanem az immunitásukra kíváncsi 60 év fölöttieknek hirdette meg antitest-tesztelési programját: hadd legyenek tisztában az érintettek a védettségükkel, de mint kiderült, tesztelésre túlnyomórészt a kínai vakcinával beoltottak jelentkeztek.

Akik – mint a többiek is – védettségükről már az oltás első adagjának felvétele után igazolványt kaptak, noha az első oltásból még csak minimális védettség keletkezhetett.

Köztudomású, hogy csak a második adag beadása után eltelt két hét múlva alakul ki az oltás által biztosítható védettség.

Ezzel a kormány nyilván nem volt tisztában, mert az első adag oltás felvételének napjától számolta a „védettek” számát, amihez a nyitást kötötte.

De nem csak ez tette kétségessé a nyitás jogosságát, hanem a Sinopharmmal oltott idős népesség jelentős száma is, akik csak elméletben voltak védettek a Covid 19 ellen, a gyakorlatban nem, hiába vették fel mind a két oltást..

A WHO már májusban figyelmeztetett a Sinopharmot illetően:

Dobson Szabolcs, gyógyszerész-engedélyezési szakértő, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense készített egy összefoglalást a WHO nemrég elkészült tanulmányára alapozva.

Eszerint a kínai vakcinát az Egészségügyi Szervezet nem javasolja az idős korosztály beoltására, mert nem találtak garanciát arra, hogy 60 év felett kellő védelmet ad a Sinopharm. – idézi az Egészségkalauz. (https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/kinai-vakcina-ezert-nem-ajanlja-60-ev-felettieknek-a-who/htcbsbh)

Ilyen előzmények után mégis megkapta sok idős ember a kínai vakcinát. (Ha már drága pénzért rengeteget beszereztünk belőle…)

A gyógyszerész hivatalos adatok alapján leírta, hogy Magyarországon a Sinopharm vakcina második adagját tekintve a korcsoportok átoltottsága az alábbi: 15,8% a 60-69 évesek, 26,5% a 70-79 évesek és 10,8%a 80+ évesek körében.

Ezért aztán nem meglepő, hogy a főpolgármester tesztelési programjára túlnyomóan Sinopharmmal beoltottak jelentkeztek: mintegy 1230-an, és

„A fővárosi ingyenes antitestszint-vizsgálat első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő, koronavírus ellen termelődő antitestet – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Tanulságos olvasmány a fővárosi ingyenes tesztelés eredménye, itt nézhető meg: https://infostart.hu/belfold/2021/07/13/kiadtak-a-fovarosi-antitest-teszteles-reszletes-adatait

Nem vagyok negatíve elfogult a kínai vakcinával szemben. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy jómagam is Sinopharmot kaptam.

Meg is bántam. Ugyan nem okozott különösebb mellékhatást, de nem termelődött a hatására ellenanyag sem.

Amint a teszt azt világosan kimutatta.

Most itt állok két teljesített oltással, védtelen, és nem tudom, mit csinálhatnék, ha harmadik oltás nincs engedélyezve.

2 hozzászólás a “Nem csalás, nem ámítás, igaz: a Sinopharm vakcina az időseknél nem ad megfelelő immunitást”

  1. Névtelen said

    Nem árulta el, hogy végül mi lett az antitest vizsgálat eredménye. Hatott a Sinopharm?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.